Нецензурни снимки на Тейлър Суифт, генерирани от ИИ, бяха разпространени из социалната мрежа

От скоро Тейлър Суифт все попада в новините, но не заради успехите си в музиката, а заради неприятни ситуации в живота й. Преди дни неин преследвач беше арестуван, а този път темата е развитието на изкуствения интелект (ИИ) и възможностите за злоупотреба с него. 

Порнографски голи снимки на певицата, създадени чрез ИИ, се разпространиха като пожар в социалните мрежи и предизвикаха гнева на нейните верни почитатели, и не само на тях. Според информацията някои от фалшивите образи, т.нар. дийпфейк, показват певицата в провокативни сексуални пози, облечена с дрехи с логото на отбора по американски футбол Канзас Сити Чийфс, за който играе приятелят ѝ Travis Kelce. Сайтът The Daily Dot съобщи, че скандалните кадри са видени поне 22 милиона пъти, преди социалната мрежа X (бившият Twitter) да стигне до тях и да ги блокира. 

Феновете на Суифтсе организирали и започнали да докладват публикацията със снимките, както и да пълнят социалните мрежи с положителни послания за певицата, за да я защитят. Хаштагът “Taylor Swift AI” пък стана сред основните теми в сайта X. Снимките естествено са се разпространили и във Facebook, Instagram и Reddit, които също са започнали процес по премахването им. Един акаунт се сочи като причина фалшивите образи да станат вайръл в интернет, но не е ясно дали потребителят е същият, който ги е създал. Този акаунт вече не съществува.

Съобщава се, че Тейлър Суифт е бясна заради тези снимки. Поп звездата обмисля да предприеме правни действия, твърди приближен до изпълнителката. ''Решава се дали ще бъдат предприети правни действия или не, но има едно нещо, което е ясно: Тези фалшиви, генерирани от изкуствения интелект изображения са злоупотребяващи, обидни, експлоатиращи и направени без съгласието и/или знанието на Тейлър.'', каза приближен до Тейлър пред Daily Mail в четвъртък.


Свързани новини

Рекорд след рекорд

25.04.2024

Неочаквана радост за феновете

19.04.2024

Мадона и Лана дел Рей също го отнесоха

17.04.2024

Тейлър продължава победния си ход

03.04.2024

Международен скандал ?

08.03.2024


flash