Дуа Липа - сред изпълнителите на наградите "Грами"

Billie Eilish, Olivia Rodrigo и Dua Lipa ще пеят на наградите "Грами". Те са първите потвърдени изпълнители за предстоящата церемония, която ще се проведе в Лос Анджелис на 4-ти февруари. Трите са номинирани и в най-значимите категории за наградите.

 "What Was I Made For?", която Eilish записа за саундтрака на филма "Барби", ще се бори за грамофончето за песен и запис на годината, за най-добро поп солово изпълнение, за най-добро видео и за песен, написана за визуална медия. Колаборацията на Billie с Labrinth "Never Felt So Alone" е сред претендентите за наградата за най-добро изпълнение от поп дует или група.  

Rodrigo има 6 номинации: за албум, песен и запис на годината, поп солово изпълнение, поп вокален албум и най-добра рок песен. Всички те са за албума "Guts" и за сингъла "Vampire", само последната е за парчето "Ballad Of A Homeschooled Girl".

Lipa участва в надпреварата в две категории с песента си за филма "Барби" "Dance The Night" - за най-добра песен на годината и за песен, написана за визуална медия. 

Taylor Swift, SZA, Victoria Monét и Phoebe Bridgers водят по номинации за тазгодишните музикални статуетки. Trevor Noah ще бъде водещ на наградите "Грами" за четвърта поредна година.

Междувременно стана ясно, че Шон "Диди" Комбс няма да вземе участие в тазгодишната церемония по връчването на наградите "Грами". Причината са многобройните обвинения в сексуално посегателство, които той все още отрича. 54-годишният рапър е номиниран в категорията за "Най-добър прогресивен R&B албум" за “The Love Album“. 

Преди няколко месеца Звукозаписната академия излезе с изявление, че могат да се променят правилата дали той ще бъде добре дошъл на церемонията. "Приемаме този въпрос много сериозно и сме в процес на оценка", гласеше тяхното съобщение до медиите. Въпреки това Комбс не планира да присъства на награждаването. Page Six информира, че "Грами" не са го изтрили от програмата на шоуто, тъй като стандартната политика на Звукозаписната академия е да покани всички номинирани.


Свързани новини

Сингълът е от албума Radical Optimism

16.04.2024

Дуа Липа с восъчна фигура

19.03.2024

Били Айлиш отсрами ''Барби''

12.03.2024

Наградите ''Оскар'' наближават

06.03.2024

И Били Айлиш с албум тази година

22.02.2024


flash