Арнолд Шварценегер беше задържан на летището в Мюнхен заради необявен внос

Актьорът Арнолд Шварценегер е бил задържан от митническите служби на летището в Мюнхен заради луксозен швейцарски часовник. Твърди, че е искал да го продаде на търг.

76-годишният актьор е пристигнал в Мюнхен на 17 януари и е смятал да лети за Кицбюел, Австрия, за Световната среща на върха за климата. Говорителят на мюнхенската митница Томас Майстер е заявил пред BILD, че Шварценегер е разследван за укриване на данъци, защото не е декларирал ценния аксесоар. Актьорът е трябвало да регистрира часовника, защото е внос. 

"Ако стоките останат в ЕС, трябва да бъдат платени данъци и мита върху тях. Това важи за всички. Ние се заехме с въпроса. Сега случаят ще бъде предаден на компетентната служба за наказателни дела и глоби в Аугсбург.", каза говорителят на митниците. Той първоначално не е могъл да каже колко време е трябвало да чака Шварценегер с митничарите в следобедните часове.

Бившият американски политик в крайна сметка е успял да продължи пътуването си, обяви говорител на главната митническа служба в сряда вечерта. Той е успял да вземе със себе си и часовника. В Мюнхен филмовата звезда се е съгласил да плати мито за личния си часовник, съобщиха от Инициативата за климата на Шварценегер. Все пак срещу звездата от ''Терминатор'' е било образувано наказателно данъчно производство.

"Той е сътрудничил през цялото време, въпреки че това е било некомпетентно разследване, пълна комедия от грешки, но от която би излязъл много забавен полицейски филм", се казва в изявлението. "Надяваме се, че Германия ще инвестира толкова енергия в реорганизацията на икономиката си и превръщането й в по-екологична, колкото и в налагането на мита върху собствеността на хората", се казва още в него.


Свързани новини

За над пет пъти по-висока цена...

23.01.2024

Мускулестият Дядо Коледа

20.12.2023

Актьорът взе нещата в свои ръце

12.04.2023


flash