Огромна статуя на Шакира беше открита в родния ѝ град в Колумбия

Голяма статуя на Шакира беше открита в родния ѝ град в Колумбия. Скулптурата показва къдрокосата певица, която танцува в прозрачна пола с блестяща алуминиева декорация, а за вдъхновение е послужил един от най-известните ѝ видеоклипове.

Бронзовата статуя е висока шест метра и половина. Намира се на крайбрежен булевард в град Баранкиля. ''Бедра, които не лъжат, несравним талант, глас, който докосва масите", гласи надписът на табелата пред статуята.

Кметът на града Хайме Пумарехо откри скулптурата в компанията на родителите на певицата. Статуята, дело на художника Йино Маркес, "показва на милиони момичета, че могат да преследват мечтите си и всяко от тях може да постигне това, което иска", каза Пумарехо, като отбеляза, че някога е виждал Шакира да пее на местни детски концерти.

Колумбийската изпълнителка, която живее в Маями, заяви, че за нея статуята е чест и че Баранкиля винаги ще бъде неин дом.

"Благодаря на скулптора Йино Маркес и на учениците от областното училище по изкуствата за този образец на огромния артистичен талант на хората от моята страна", написа певицата във Facebook.

Въпреки проблемите с данъчните власти в Испания, за Шакира 2023 г. беше успешна. Тя спечели три Латино-Грами отличия.


Свързани новини

Не предавал правилното послание

03.04.2024

Горещата колумбийка с нов албум

25.03.2024

Шакира с нов албум след седем години

16.02.2024

Фен на Шакира: "Тя е моя съпруга"

17.01.2024

Нейната гледна точка

28.11.2023


flash