Асистентка на Вин Дизел го съди за сексуално посегателство

Вин Дизел също стана част от многото звезди обвинени в сексуален тормоз. В неговия случай бивша му асистентка го съди за това, че актьорът я е нападнал по време на снимките на петата част на поредицата ''Бързи и яростни'' през 2010 г.

Аста Йонасон разказва, че е била наета от продуцентската компания "One Race Films" да бъде асистент на 56-годишния Дизел, докато той снимал филма в Джорджия. Йонасон твърди, че е била в апартамента на Дизел в Атланта, докато той се забавлявал с множество жени. Тя споделя, че когато последната от дамите си тръгнала, е била натоварена със задачата да изведе Дизел от хотела, за да избегне папараците. Именно тогава актьорът я сграбчил насила, опипал гърдите й и я целунал. Йонасон твърди, че се е борила да се освободи, но актьорът продължил.

Асистентката разказва още, че тогава Вин Дизел вдигнал роклята й и се опитал да смъкне бельото й, след което я притиснал към стената, хванал ръката й и я поставил върху интимните си части. На свой ред актьорът бил само по бельо и започнал да се самозадоволява, докато я притискал към стената.Тя твърди, че когато екшън звездата свършил, вдигнал шортите си и казал: "Никой не може да говори глупости за Аста" и напуснал стаята.

Освен това тя подава иск за неправомерно уволнение, като твърди, че компанията му я е уволнила часове след предполагаемото нападение.  Йонасон допълва, че сестрата на Дизел и президент на продуцентската му компания, Саманта Винсънт, й се обадила и я уволнила с аргумента, че "вече не се нуждаят от нейната помощ".

Йонасон признава, че е пазила мълчание "от страх от властта на Дизел в Холивуд" и поради факта, че тя е в Щатите като емигрант, със зелена карта. Днес обаче тя е намерила сила да проговори.

В допълнение към сексуалния тормоз искът ѝ включва претенции за дискриминация по полов признак, незаконно отмъщение, емоционален стрес и неправомерно прекратяване на трудовия договор. Адвокатът на Йонасон заяви в изявление за BBC, че нейната клиентка "се стреми да потърси отговорност от Вин Дизел и тези, които са допуснали и прикрили сексуалното му посегателство за техните възмутителни действия". "Надяваме се, че нейното смело решение да излезе наяве ще помогне за създаването на трайна промяна и ще даде възможност на други жертви", заяви адвокат Клер-Лиз Кутлай. Представители на актьора, чието истинско име е Марк Синклер, не отговориха на молбата на BBC за коментар.


Свързани новини



flash