Търси в сайта...

Обвиниха и Diplo в сексуален тормоз

Един от най-популярните диджеи - Diplo, също се сдоби с обвиниеня в сексуално насилие.
 
Сп. "Rolling Stone" цитира полицейски доклад, според който диджеят е бил обвинен в сексуален тормоз. Инцидентът се е случил през август, а в докладът е посочено и че Томас Уесли (както е истинското име на диджея), е разпространявал голи снимки на жена, с която е имал отношения, без нейно съгласие.
 
Обвинителката Шели Огъст води съдебна битка с изпълнителя от 2020 г. насам, припомня life.dir.bg. По-рано твърдеше, че Diplo е записал и разпространил видеоклипове с нея без нейно разрешение и съзнателно я е заразил с инфекция, предавана по полов път. В ново дело, което е повдигнала срещу него, Огъст съди мегапродуцента за "сексуален тормоз, насилие над жени, умишлено навлизане в лични дела, побой, клевета, и умишлено причиняване на емоционален стрес". Гражданският процес е насрочен за април следващата година.
 
Адвокатът на Diplo Брайън Джей Фрийдман заяви, че "повече от три години Шели Огъст се опитва да организира кампания срещу Уесли" и добави, че "Томас ще направи всичко възможно да се защити, тъй като тя и преди е тормозила него и семейството му". След като през 2020 г. Шели поиска ограничителна заповед, през октомври същата година тя твърдеше, че Diplo е наел частен детектив да я следи. "Частният детектив ми заяви, че знае адреса ми, както и този на родителите ми, знае местоработата ми, както и местоработата на родителите ми", обясни тя в Twitter. "Приемете това както искате, но повечето хора ще го разберат като заплаха."
 
Година след заповедта Diplo отрече обвиненията: "Тя беше моя фенка и след като се отказах от всякакъв контакт с нея, се оказа, че единствената ѝ цел в живота е била да нарушава работата ми, бизнеса ми, да тормози мен и близките ми приятели, да ме напада и да заплашва семейството ми". Малко по-късно подписаха споразумение да не се унижават взаимно. Оттогава и двамата са подали съдебни искове: През април 2021 г. Diplo обвини Огъст в преследване и разпространение на лични материали, а тя пък от своя страна - че той ѝ е нанесъл побой и я е тормозил.
 
Шели обаче не е единствената, която обвинява артиста. През юли 2021 г. още една жена подаде иск срещу Diplo, като твърди, че на афтърпарти той я поканил в стаята си и казал, че не може да си тръгне, без да спи с него. В документите тя написа, че след като е преценила, че няма как да избяга, се е съгласила с неговото желание. Седмица по-късно тя оттегли иска си.

Свързани новини

Diplo за първи път у нас

28.07.2023

LSD с първи студиен албум

11.04.2019

Labrinth, Sia & Diplo - “Mountains”

06.11.2018

LSD с ново приказно видео

31.08.2018

LSD - "Audio"

11.05.2018


flash