Тейлър Суифт отмени концерт заради трагедия с фенка

Певицата Тейлър Суифт отложи концерта си за изминалата събота в Рио де Жанейро заради изключителната горещина в мегаполиса и загиналата в следствие на това нейна фенка. Шоуто е пренасрочено за понеделник, като всички билети за представлението в събота остават валидни за новата дата.

"Сигурността и здравето на моите фенове, на другите изпълнители и на техниците трябва да бъде приоритет", обясни Суифт в пост в "Инстаграм".

По време на концерт от турнето Eras Tour, 23-годишна фенка на поп звездата се почувствала зле и после починала. Причините за смъртта на Ана Клара Беневидес Мачадо не е обявена, но според медийни информации, на посетителите на концерта не било разрешено да внасят бутилки с вода на стадиона, въпреки високите температури.

Организаторите на шоуто съобщиха, че бразилката е била прегледана от парамедици, след като не се почувствала добре. Тя била откарана в спешния център на стадиона, след това в болница, но час по-късно издъхнала. Според местни медии, почитателите на Суифт са чакали на опашка с часове пред стадиона с чадъри, а някои от тях се поливали с вода. 

След трагедията, певицата написа на ръка, че е с разбито сърце и публикува бележката в социалните медии.
Температурите в Рио и в по-голяма част от Бразилия през последните дни са рекордно високи и опасни. Този уикенд на места в Рио температурите бяха около 40 градуса по Целзий, но заради комбинацията от горещина и влага те се усещаха като много по-високи. В събота сутринта усещането беше за 59 градуса по Целзий, което не е било отчитано никога досега в града.

Кметът на Рио де Жанейро поиска промяна в правилата преди последните два концерта от турнето на Суифт. Министърът на правосъдието Флавио Дино написа в социалната мрежа X (известна преди като Туитър), че министерството ще въведе "извънредни правила" за достъпа до вода на концерти и други публични събития.


Свързани новини

Рекорд след рекорд

25.04.2024

Неочаквана радост за феновете

19.04.2024

Мадона и Лана дел Рей също го отнесоха

17.04.2024

Тейлър продължава победния си ход

03.04.2024

Международен скандал ?

08.03.2024


flash