Търси в сайта...

Тупак може да получи "Грами" посмъртно

Тупак Шакур най-накрая може да спечели първата си награда "Грами" – 27 години след преждевременната си смърт.

Рапърът получи номинация за най-добър музикален филм за петсерийния документален сериал "Dear Mama", чието име идва от едноименния му сингъл от 1995 г.

Режисиран от Алън Хюз, сериалът се фокусира върху отношенията между изпълнителя и майка му, активистката Афени Шакур, която почина през 2016 г.

Все пак, това не е първата номинация на Тупак за награда ''Грами''. Това е седмата номинация и втората му посмъртна. На наградите ''Грами'' през 1995 г. той е номиниран за най-добър рап албум за "Me Against the World" и за най-добро солово рап изпълнение.

Рапърът, който издъхна, след като беше застрелян в Лас Вегас през 1996 г., е един от тримата покойни изпълнители, които бяха номинирани миналата седмица в категорията за най-добър музикален филм. Дейвид Бауи, чиято музика е представена в документалния филм "Moonage Daydream" и Литъл Ричард също са номинирани. Бауи почина през 2016 г., а Литъл Ричард четири години по-късно. 66-ите награди Грами ще се проведат на 4 февруари в Лос Анджелис.

Номинацията на "Dear Mama" идва в момент, когато случая с убийството на Тупак Шакур отново е на първите страници на вестниците. Дуейн Кийт Дейвис, известен като "Keffe D", наскоро беше арестуван за убийството му и пледира невинен. По-рано разследващите излязоха с твърдението, че самоопределилият се като "гангстер" не е натиснал спусъка на пистолета, с който е убит 25-годишният рапър, но според прокурорите е организирал нападението в Лас Вегас. Очаква се Дейвис да остане зад решетките до началото на съдебния процес, който е насрочен за 3 юни 2024 г.


Свързани новини

Раздадоха наградите "Грами"

05.02.2024

Ето кой ще пее на наградите Грами

24.01.2024

Радост и сълзи!

14.11.2023

Номинациите за ''Грами'' 2024

13.11.2023

Смъртта на рапъра още се разследва

19.07.2023


flash