Робърт Де Ниро отново в съда, заради обвинения в полова дискриминация

Робърт Де Ниро се завърна на свидетелската скамейка, за да даде показания в граждански процес по отношение на неговата бивша асистентка Греъм Чейс Робинсън.

Съдебната битка на носителя на "Оскар" с бившата му сътрудничка започна през август 2019 г., след като 41-годишната Робинсън напусна позицията си в продуцентската му компания Canal Productions като вицепрезидент по продукцията и финансите, а компанията заведе дело срещу нея за 6 милиона долара. Те твърдяха, че тя прекомерно е гледала предавания, докато е работила, плащала е лични ястия и хранителни стоки с кредитната карта на компанията, одобрявала фалшиви командировки и е използвала неправомерно ''фонда на работодателя си за лична изгода''.

Греъм отвърна на удара, като заведе дело срещу Де Ниро и Canal Productions за 12 млн. долара за предполагаем сексуален тормоз и сексизъм на работното място. По думите й те са нарушили Закона за правата на човека в Ню Йорк, тъй като актьорът е отправял сексистки коментари към нея, възлагал й е ''стереотипно женски работни задължения, които са несъвместими с длъжността й'' и й ''е плащал по-малко от друг служител - Дан Харви'', само защото той е от мъжки пол. В съдебния си иск асистентката твърди също, че Де Ниро се е отнасял с нея като с ''офисна съпруга'' и я е карал да изпълнява унизителни и неприятни задачи, включително да пере чаршафите му. Адвокатът на Робинсън също твърди, че Де Ниро ѝ се е обадил два пъти по време на погребението на баба ѝ през 2015 г. Актьорът на свой ред отрече да е знаел, че тя е била на погребение по това време.

Де Ниро отхвърли обвиненията в дискриминация на основата на пола и ги нарече "смешни". По време на свидетелските си показания носителят на Оскар, който е наел Харви като свой личен треньор по време на филми, датиращи от 1991 г., се обърна и попита: ''Какво общо има Дан Харви с нея?'' и продължи: ''Бог знае защо тя чувстваше, че трябва да получава същата заплата. Дан Харви е тук от 40 години. Той беше с мен, напусна семейството си, никога не се оплакваше. Тя го ревнува? Всяко нещо, за което тя се опитва да ме обвини, е глупост! Срам за теб, Чейс Робинсън''.

На 31.10.23 г. 80-годишната звезда от "Разяреният бик" застана за втори път на свидетелската скамейка по гражданското дело в Ню Йорк и когато адвокатът на Греъм Андрю Маккърди попита актьора дали й е крещял, когато не го е събудила навреме за важна среща, той призна, че "я е наругал". Де Ниро допълни, че вероятно я е наричал "дребнава", "заядлива" и "ш***** разглезено дете". Но отрича да е крещял на бившата си асистентка, като добави: "Повишавал съм тон, но аз никога не крещя. Това е едно от нещата, които не правя".

В по-ранни показания актьорът потвърди, че приятелката му Тифани Чен "може да е казвала неуважителни неща за Греъм“, но намекна, че това е приемливо, защото асистентката му първа се е държала неуважително. Според редица медийни източници, Чен не одобрявала близостта на Робинсън и Де Ниро.

Във вторник ситуацията в съда ескалира, когато адвокатът Макърди попита Де Ниро дали е вярно, че понякога се е случвало да уринира, докато говори с Робинсън по телефона.

''Стига с тези глупости. Събра ни всички тук за това?'' – каза Де Ниро.

Неведнъж по време на процеса холивудският актьор нарече обвиненията глупост. Очаква се делото да продължи до 10 ноември.


Свързани новини

Шакира отнесе 7 млн. долара глоба

21.11.2023

Заради полова дискриминация

10.11.2023

На съд заради предполагаемо плагиатство

03.11.2023

Крис Браун отново се изправя пред съда

31.10.2023

Сагата няма край

17.08.2023


flash