Съдят Крис Браун за побой с бутилка текила в лондонски клуб

Крис Браун има дълга история на проблеми с правосъдието. Неведнъж той е съден за агресия и  насилие, започвайки от 2009 година.

Тогава беше арестуван за физическо малтретиране и домашно насилие над вече бивша си приятелка барбадоската певица Риана, причинявайки й наранявания по устните и лицето. Крис Браун се призна за виновен, сключвайки сделка. Той получи пет години изпитателен срок, задължително консултиране за домашно насилие и  полагане на общественополезен труд.

По думите му той е завършил курса. През 2010 година Браун написа в Twitter: ''Имам достатъчно самоуважение и благоприличие, за да се гордея с постигането на този клас. Момчетата бягат от своите грешки. Мъжете се учат от тях!!!''

Въпреки това, обвиненията срещу него не приключиха. И през годините няколко пъти беше под прожекторите на съда за нападения и насилие. През 2020-а Крис Браун бе обвинен от вече бившата си икономка, че сестра ѝ била нападната от неговото куче като я нахапало по лицето, ръцете и други части на тялото. По нейни думи чула Браун да нарежда на екипа си да изведе животното от дома, за да покрие инцидента. Жената пожела обезщетение в размер на 71 млн. долара.

През май тази година стана ясно, че Браун и изпълнителят Ъшър са се сбили ден преди да излязат на сцената на музикалния фестивал Lovers & Friends в Лас Вегас. Твърди се, че Браун правел опити да говори с певица и се ядосал, когато тя го игнорирала, което накарало Ъшър да се намеси и да се опита да го успокои.

Тези дни 34-годишният изпълнител отново се изправи пред съда. Музикален продуцент твърди, че е бил пребит с бутилка текила. Според делото инцидентът е станал през февруари в нощен клуб в Лондон. След първоначалния удар с бутилката, се твърди, че Крис Браун безмилостно е настъпил и ритал ищеца Амаду ''Абе'' Диау във врата и той е изпаднал в безсъзнание за 30 секунди. В делото се обяснява, че инцидентът е заснет от охранителни камери в клуба, като кадрите са получени от лондонската столична полиция. Абе е бил откаран в болница в резултат на получените наранявания. Той твърди, че е имал ''разкъсвания по главата и скъсани връзки на крака'' и е ''претърпял сериозен и постоянен емоционален стрес и травма''.

Насилието обаче не е единственото обвинение срещу Крис. Абе също така обвинява музиканта в ''клеветническо поведение чрез разпространение на фалшиви слухове''. Браун е съден от Диау за обезщетение и настоява за дело пред съдебни заседатели. Следващите стъпки все още предстои да бъдат определени.


Свързани новини

Робърт де Ниро в разгара на съдебно дело

02.11.2023

Сагата няма край

17.08.2023

Три танцьорки я обвиняват

02.08.2023

И Куба Гудинг Джуниър на съд

06.06.2023

#FreshNewMusic от изминалата седмица

28.02.2023


flash