Търси в сайта...

Гледаме спектакъла "Thriller - Историята и легендата за Майкъл Джeксън" на сцената на зала 1 на НДК

Музиката на гениалния Майкъл Джексън ще звучи на 17 ноември в зала 1 на НДК.
 
Италианският диригент, композитор и виолист Роберто Молинели, световноизвестен с реализацията на проекти във всички музикални жанрове, отдава почит на неповторимия Майкъл Джексън с иновативен симфоничен проект.
 
 
Шоуто, създадено през 2022, е посветено на  40 години от излизането на Thriller - най-продаваният албум на всички времена. За него Роберто Молинели създава аранжименти на най-големите хитове на Джако в симфоничен вариант със солисти. В главните роли ще гледаме италианските певци Клариса Вичи и Матиа Шаша, маестро Молинели ще дирижира оркестъра на Държавна опера Варна.
 
На публиката ще бъде представена завладяващата музикална история на певеца, който прави революция във формата и съдържанието на музиката с микс от глас и танц, каквито светът не е виждал и чувал. Разказът започва от самото началото на кариерата на Майкъл Джексън и стига до върховете ѝ – от "Blame it on the Boogie”, през "Thriller", "Billie Jean” "Beat it", "I just can't stop loving you", "Man in the Mirror”,  "We are the world" до "You are not alone" и "Earth song".
 
 
През лятото спектакълът "Thriller - Историята и легендата за Майкъл Джексън" предизвика фурор при представянето си на 10 от най-големите фестивални сцени в Италия. Пристига в България на 15 ноември, а варненци ще са първите, които ще имат възможността да го гледат във ФКЦ. Режисьор е Сребрина Соколова.
 
На 17 ноември шоуто с гениалната музика на легендарния Майкъл Джексън се пренася на голямата сцена на НДК, където ще се разгърне в пълен  мащаб.
 
Билетите за събитието вече са в продажба в мрежата на Eventim и Билетен център – НДК.

Свързани новини

Нов филм за Краля на попа

31.01.2023

"Майкъл" - нов филм за Краля на попа

09.02.2022

Песни на Michael Jackson са фалшиви

27.08.2018

Обвиниха Michael Jackson в плагиатство

08.02.2018

Kanye West подобри рекорд на Jacko

10.08.2016


flash