"Мисия невъзможна" и в реалния живот: Том Круз на война срещу изкуствения интелект

Холивудската звезда Том Круз се е включил на живо в Zoom по време на преговорите, които гилдията на актьорите и организацията на филмовите студия са провели през юни, когато са се обсъждали исканията на работещите в индустрията, предава life.dir.bg.
 
Въпреки че членовете на синдиката на актьорите призоваха всички да се присъединят в преговорите миналия месец, Том е бил най-голямата звезда, която се отзовала и се включила на живо. Целта на присъствието му била дискусията по повод използването на изкуствен интелект в кино и тв продукциите, като Том настоявал тя да бъде максимално ограничена.
 
Освен в защита на колегите си от прекомерна употреба на ИИ в кино и тв продукциите, Том се обявил и в защита на каскадьорите, чиято работа също би могла драстично да намалее заради развитите технологии.
 
Само преди дни той ясно показа, че твърдо застава зад исканията на работещите в индустрията, като сложи на пауза снимките на следващия филм от поредицата "Мисията невъзможна" в момента, в който те обявиха стачка.
 
Поне засега преговорите между двете страни, актьори и продуценти, са замразени, като мнозина прогнозират, че стачката има вероятност да продължи месеци напред. Ако това действително се случи, то ще се отрази пагубно на есенния тв сезон отвъд океана, както и на сезона, в който се раздават най-престижните награди за кино и телевизия.

Свързани новини

Над 200 изпълнителя зад подписката

09.04.2024

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Кой ще грабне "Оскар"?

24.01.2024

''Бийтълс'' отново на музикалната сцена

06.11.2023

ИИ отстъпва на човека - все още

19.09.2023


flash