Galantis се завръщат с химна за невроразнообразието "BANG BANG! (My Neurodivergent Anthem)"

Galantis се завръщат с вълнуващ нов сингъл "BANG BANG! (My Neurodivergent Anthem)", режисиран от Дейно Черни и с Piiper в главната роля. Изданието поставя началото на дългоочаквания им четвърти албум и ще отбележи първия дългосвирещ албум след Church (2020).
 
Дефиниран като "индивидуални различия във функционирането на мозъка, разглеждани като нормални вариации в рамките на човешката популация" от Merriam-Webster, терминът невроразнообразие представя тема за приобщаване, преминаваща през целия предстоящ проект Galantis. С енергичен припев, отекващ "BANG BANG! Това е в главата ми", ритмичния химн дава звуково представяне на различни видове мисъл и комуникация, които според тази концепция трябва да съществуват по нестигматизиран начин.
 
 
"Не бях диагностициран с разстройство с дефицит на внимание и хиперактивност (ADHD), докато не станах възрастен, но знаех от дълго време, че съм свързан със света по различен начин. Знанието внесе яснота в хаоса, но също така доведе до период на съмнение в себе си и объркване. Мозъкът ми има мотор на ферари и спирачки на велосипед и единственият начин, по който успях да издържа, беше да го поддържам активен нон-стоп с музика. Тихо започнах дълъг процес на проби и грешки на лечение, опитвайки се да намеря решение, което работи за мен – Pharmacy не беше името на първия албум на Galantis по случайност.
 
В крайна сметка научих повече за невроразнообразието и открих, че съм част от общност, която има преживявания, подобни на моите. Всеки ден научавам повече за това кой съм всъщност и как работи мозъкът ми, утеха е да бъда свързан с хора, които са на същото пътуване. Невроразнообразието капсулира всички различни вариации на човешкия ум, никой от нас не е сам.
 
Като хора всички сме различни. Изглеждаме различно, звучим различно и точно така – мислим различно. Музиката е да събира хората заедно и аз искам да правя песни, които обединяват хората и насърчават приобщаването сред всички видове умствени различия. Нарекох "BANG BANG!" моя невродивергентен химн, защото състоянието ми е подобно на припева, "това е в главата ми". Тези мисли, тези въпроси, тези стигми, които работим, за да ги заличим. Освобождаване от това, което сме били принудени да възприемаме като "нормално" и прегръщане на нашата собствена уникална идентичност. Това е рецептата, която търсих", казва Крисчън Карлсън.

Свързани новини

Galantis направи премиера на "Koala"

05.09.2023

Galantis с нова колаборация

26.01.2023

Galantis с нов сингъл

18.05.2022

Новата музика тази седмица

01.06.2021

Galantis - “The Lake”

04.05.2020


flash