"Лазаре" на Савина и DimoBG - перфектен афро хаос микс

Година след като създадоха личен стил и влязоха в интернационалните класации с "Пеперуга", Савина и DimoBG отново се събират в "Лазаре". Новата песен не само демонстрира най-доброто от модерния афро хаос, но и звучи с автентична, африканска певица. 
 
"Тя се казва Делмар и е от Зимбабве", разказва Савина. "Освен че свири на пиано, пее джаз, пее на френски, английски и разбира се - на родния си диалект, тя така усети българския фолклор, че буквално за дни записа безупречно "Лазаре".
 
 
Идеята да свърже българско етно настроение с вокал на изпълнител от друг континент, е на Савина. Тя решава, че щом с DimoBG отново се насочват към афро хаоса, няма нищо по-логично от това да се потърси истински звук. Българката открива Делмар в популярна музикална платформа и след рутинната размяна на работна информация, африканското момиче потъва в нашенските легенди. 
 
А "Лазаре" разказва за очакването за нещо хубаво и за свежото начало. Емоцията ни отвежда до гаданията и вярванията  от древността, когато всеки знак е бил символ, всеки поглед - обещание, а всяка дума - клетва.
 
"Думите в песента са невинни, момински", споделя Савина. "Носят усещането и магията на най-чистите български традиции. Едновременно с това, аранжиментът и ритъмът прескачат отвъд преданието и стигат до наши дни, за да задоволят и най-изтънчения музикален вкус."

Свързани новини

"Пеперуга" в световен Топ 100

27.07.2022

Савина и DiMO(BG) с етно проект

22.06.2022


flash