Сиа разкри, че е била диагностицирана с аутизъм

Екстравагантната изпълнителка Сиа сподели в интервю, че преди около две години е научила, че състоянието ѝ е от аутистичния спектър. 
 
Говорейки пред "Rob Has A Podcast" звездата каза, че диагнозата ѝ е донесла чувство на облекчение и през последните две години е открила себе си. "Чувствах се така, сякаш в продължение на 45 години си казвах: "Трябва да си облека човешкия костюм", сподели певицата, цитирана от BBC. 
Сиа е най-известна като певица и автор на хитовете "Chandelier", "Titanium", "Cheap Thrills" и др. Освен на своите популярни песни, тя стои зад хитове на Риана ("Diamonds"), Джеси Джей ("Breathe"), Бритни Спиърс ("Perfume"), Кейти Пери ("Double Rainbow"), Ne-Yo ("Let Me Love You"), Селин Дион ("Loved Me Back to Life"), Бионсе ("Standing on the Sun"), Кайли Миног ("Sexercise") и др. 
 
Друга отличителна черта на певицата е нейната перука, която крие лицето ѝ. Доста години тя се появяваше на публични изяви само с нея, за да се опази от любопитни фенове и папараци.
 
 
През 2021 австралийката се изяви и като продуцент на филма "Музика" - музикална драма за жена, която е единствената болногледачка на своята полусестра-тийнейджърка с невербален аутизъм.
 
В главната роля отново бе актрисата и балерина Мади Зиглер, която танцува в няколко нейни музикални видеоклипа. Отзивите за лентата обаче не бяха добри, а Сиа трябваше да защитава сценария, като обясни, че е базиран на преживяванията на "невро-атипичен приятел". "Слушах погрешните хора и това е моя отговорност, моето проучване очевидно не беше достатъчно задълбочено, недостатъчно широко", каза тя тогава.
 
Филмът все пак бе номиниран за две награди "Златен глобус" през 2021. През годините Сиа се е борила и със зависимости от алкохол и наркотици. 

Свързани новини

Слушаме "Fame Won’t Love You"

22.04.2024

Албумът e вече на пазара

01.04.2024

Великолепна комбинация

20.03.2024

Sia с нов албум през май

15.03.2024

Първа оригинална тава от 2016 насам

13.02.2024


flash