Краят на The Weeknd - канадецът вече ще се представя с рожденото си име

Абел Тесфайе казва сбогом на The Weeknd.
 
Няма място за сълзи обаче, тъй като засега се разделяме само с артистичното име на канадската звезда. Преди дни певецът сподели, че се готви да оттегли артистичното си име, след като пусне последния албум от трилогията си.
 
Това се потвърди и от понеделник акаунтите на канадския артист в Twitter и Instagram са актуализирани, за да показват рожденото име на певеца. 
 
 
Промяната обаче е част от по-широк план за "убиване на The Weeknd", по думите на Тесфайе пред W Magazine. "В момента преминавам през катарзисен път", казва той в интервю, публикувано на 8 май.
 
Наближава място и време, когато се готвя да затворя главата на Weeknd. Все още ще правя музика, може би като Abel, може би като The Weeknd. Но все още искам да убия The Weeknd. И ще. В крайна сметка. Определено се опитвам да сваля тази кожа и да се преродя.", каза Тесфайе и добави, че предстоящият му албум може да бъде лебедовата песен на The Weeknd.
 
Изпълнителят представя в момента първия си кино проект - "Идолът", в който играе главната роля, но също така е със ценарист и продуцент. Сериалът тръгва от 4 юни по HBO и безспорно играе сериозна роля в промяната, през която преминава звездата.
 
 
Успехите на The Weeknd вече са рекордни - през март Световните рекорди на Гинес обявиха, че певецът и автор на песни е статистически най-популярният музикант на планетата.
 
33-годишният канадец е спечели две нови титли за Световен рекорд на Гинес. Той има най-много месечни слушатели в Spotify, със 111,4 милиона към 20 март, и също така стана първият изпълнител, достигнал 100 милиона месечни слушатели.
 
Тези колосални слушания се дължат до голяма степен на най-големия му хит "Blinding Lights" и от ремикса на "Die for You", с участието на Ариана Гранде.

Свързани новини

Край на скандалния сериал

30.08.2023

The Weeknd с първа колаборация с Мадона

02.06.2023

Виж най-горещите премиери в Кан

16.05.2023

"Double Fantasy": ново от The Weeknd

21.04.2023

Илон Мъск създава конкурент на ChatGPT

19.04.2023


flash