Обвиниха Бионсе, че е укривала данъци

Бионсе не е платила данъци на държавата в размер на близо 3 милиона долара, по конкретно - около $805 000 долара за 2018, $1,4 милиона за 2019 и $449 000 глоби.
 
Това става ясно от документите, публикувани от сайта Page Six, от които се разбира, че певицата оспорва решението на данъчните и изисква повторна проверка на данните. Адвокатите на Бионсе твърдят, че данъчните не са ѝ предоставили облекчение за харчовете на певицата за благотворителност. 
 
Парите са похарчени за фондацията ѝ BeyGOOD, която има различни програми - за подпомагане на бездомни, пострадали от бедствия, предоставяне на възможности за образование, насърчаване на предприемачеството, подкрепа на хората с психични заболявания и други.
 
Бионсе уверява в жалбата си, че е действала "добросъвестно и разумно" и следователно трябва да бъде освободена от глобата. В момента състоянието на една от най-успешните певици на нашето съвремие се оценява на близо половин мириард долара. 
 
Друга поп звезда - Шакира има по-сериозен проблем с данъчните. Колумбийската звезда ще се яви на 20 ноември пред съда в Барселона по делото за укриване на данъци. Ако бъде призната за виновна, Шакира е заплашена да лежи в затвор до 8 години.
 
 
Изпълнителката е обвинена в четири престъпления спрямо данъчните закони в Испания. Според прокуратурата, тя не е представила данъчни декларации за доходите и имуществото си за 2012, 2013 и 2014, когато вече е живеела в страната. Периодът съвпада с началото на връзката ѝ с футболиста на Барселона Жерар Пике. Шакира също така е влагала средства, подлежащи на данъчно облагане в Испания, в офшорни сметки.
 
Обвинението иска 8 години затвор за певицата и глоба от почти 24 милиона евро заради измама, възлизаща на почти 15 милиона евро. Прокуратурата отказва да слючи извънсъдебно споразумение по казуса.
 
По делото са насрочени 12 съдебни заседания. Очаква се над 200 свидетели да дадат показания като част от изслушването. 

Свързани новини

Не предавал правилното послание

03.04.2024

Горещата колумбийка с нов албум

25.03.2024

Бионсе обяви името на новия си албум

15.03.2024

Невиждан успех за Бионсе

21.02.2024

Шакира с нов албум след седем години

16.02.2024


flash