Изкуствен интелект запя с гласовете на The Weeknd и Дрейк, вече излезе и ремикс

Изкуствен интелект създаде песен с гласовете на звездите Дрейк и The Weeknd и очаквано "колаборацията" стана вайръл.
 
Песента обаче бързо беше спряна от платформите, след като за кратко време натрупа милиони слушания. Лейбълът "Юнивърсъл" публикува изявление, осъждащо съдържанието, създадено с помощта на изкуствен интелект. От звукозаписната компания предупредиха, че представителите на индустрията трябва да изберат "от коя страна на историята" искат да бъдат. Така платформите за слушане на музика бързо свалиха песента. 
 
Записът е пуснат от анонимен потребител на TikTok, наречен Ghostwriter977, като композицията "Heart On My Sleeve" включва удивително сходни гласове с тези на двете суперзвезди. Създателят казва, че резултатът е факт благодарение на изкуствения интелект.
 
Оригиналната песен е блокирана за слушане, но ето че се сдоби с ремикс, който засега е достъпен. В мрежата развълнувани фенове пишат, че Ghostwriter завинаги е променил музикалния бизнес. 

Представители на Дрейк и The Weeknd отказаха коментари на случващото се. В изявление за Billboard обаче от "Юнивърсъл" посочиха, че вайръл публикациите показват защо платформите имат фундаментална правна и етична отговорност да предотвратяват използването на техните услуги по начини, които вредят на артистите.

По все по-горещата тема за ИИ и употребата му в изкуството, милиардерът Илон Мъск обяви, че ще пусне платформа за търсене на истината. TruthGPT ще бъде е конкурент на предлаганата от Майкрософт и Гугъл платформа ChatGPT. Според него създателите на бота с изкуствен интелект го "обучават да лъже", а OpenAI се е превърнала в "затворен код" и "организация, търсеща печалба, която е тясно свързана с Майкрософт. Мъск също обвини съоснователя на Гугъл Лари Пейдж, че не взима насериозно сигурността на изкуствения интелект.

В скорошно интервю Мъск каза още, че изкуственият интелект "има потенциал да унищожи цивилизацията". 


Свързани новини

Какво се случва с музиката в TikTok?

02.02.2024

Кой ще грабне "Оскар"?

24.01.2024

Още неприятности за Мъск

06.10.2023

Дрейк разкри името на новия си албум

11.09.2023

Край на скандалния сериал

30.08.2023


flash