Гуинет Полтроу спечели делото, заведено срещу нея

Съдът в Юта реши, че актрисата Гуинет Полтроу не е виновна за инцидент по време на ски през 2016 година.
 
Съдебните заседатели отхвърлиха жалбата на пенсионирания оптометрист Тери Сандерсън, който заведе дело срещу актрисата за "опасно каране на ски". Според него това е причината за сблъсъка между двамата и последващите нараняванията, които той е получил. Случката се е разиграла на пистата в лъскавия зимен курорт Deer Valley в Парк Сити, Юта през 2016 година. 
 
76-годишният мъж твърдеше, че след инцидента на пистата той е бил със счупени ребра и мозъчно сътресение. Ищецът първо заведе дело за 3,1 милиона долара срещу актрисата, но по-късно той свали обезщетението на малко над 300 000 долара, след като съдия отхвърли първоначалния му иск. Полтроу пък заведе насрещно дело за 1 долар и адвокатски хонорари, твърдейки, че ищецът я е връхлетял отзад.
 
Процесът започна на 21 март и беше предаван на живо. По време на делото дори виртуално беше възпроизведена катастрофата между двамата. По време на свидетелските показания Полтроу заяви, че  се е почувствала "насилвана" от Сандерсън, докато "се е опитала да разбере какво се е случило". 
 
В крайна сметка съдебното жури отсъди в полза на звездата. Сандерсън направи изявление след обявяването на решението в четвъртък. Той каза, че е "разочарован" и разкри, че Полтроу му е пожелала да бъде здрав, преди да излезе от съдебната зала. 

Свързани новини

Съдят актрисата за опасно каране

22.03.2023


flash