Търси в сайта...

ABBA THE SHOW: истински празник с музиката на уникалните шведи идва за пръв път в България

ABBA THE SHOW, най-грандиозният и успешен спектакъл, посветен на музиката на незабравимия шведски квартет, идва в София това лято! 
 
На 3 юни, събота, в Зала 1 на НДК мащабната продукция ще представи не едно, а две шоута (от 17:30 и от 20:30 ч.), за да могат максимален брой фенове да се сдобият с билети.
 
ABBA THE SHOW, оценявано като "най-автентичното ABBA трибют шоу досега" е излизало на сцена над 800 пъти пред повече от 2 милиона души в близо 50 страни по цял свят. 
 
Световната му премиера е още през 2007 г. в напълно разпродадената Royal Albert Hall в Лондон и оттогава фурорът практически не е спирал. Турнето е обиколило планетата – от цяла Европа до Южна Америка, Япония, Индия, Филипините и САЩ (където прави три исторически sold-out концерта в прочутия "Hollywood Bowl"). Една от най-сензационните дати е в Сао Пауло, Бразилия, където го гледат близо 70 000 души.
 
Зад този феноменален успех стоят четирима искрено влюбени в ABBA музиканти и голям екип от първокласни продуценти и инструменталисти, включително оригинални членове от концертната група на ABBA. "Лицето" и основните гласове на шоуто са две шведки, Камила Далин и Катя Норд, които са страстни почитателки на ABBA още от деца и през 1996 г. се събират с идеята за трибют група, която кръщават Waterloo. Оказват се толкова добри – и като гласове, и като сценично присъствие, че получават личната "благословия" на взискателните Бьорн Улвеус и Бени Андершон. Следва успех в различни ТВ шоута и през 2001 г. идва шансът за сътрудничество с големия скандинавски промоутър CSB и създаването на мащабното, висококачествено ABBA THE SHOW. 
 
Спектакълът включва всички периоди на групата, започвайки с хита от Евровизия  "Waterloo" и минава през любими парчета като "SOS", “Mamma Mia", “Dancing Queen", “Money Money Money", “Knowing Me Knowing You" и много други.
 
Да, в годините, когато ABBA бяха на върха, за жалост Желязната завеса не ни позволи да ги видим и чуем на живо. Няма да мине през България и уникалната виртуална магия ABBA Voyage. Но прекрасната им музика винаги е била с нас, винаги е звучала като един жизнерадостен, спонтанно подтикващ към танци саундтрак на щастливите и романтични моменти в живота ни. И ето – сега имаме чудесната възможност да се потопим в празника, който винаги е бликал от музиката на ABBA, да се усмихнем и да се заредим с позитивни емоции за цялото лято.
 
Билети за ABBA THE SHOW на 3 юни 2023 г. от 17:30 ч. и от 20:30 ч. в зала 1 на НДК са в продажба в мрежата на Bilet.bg, онлайн на sme.bilet.bg и на касата на Билетен център НДК.
 

Свързани новини

ABBA удостоени с рицарско звание

06.06.2024

Ренесанс за плочите

04.01.2022

Mлада поп звезда плътно зад Adele

06.12.2021

Виж ABBA в трейлъра на шоуто Voyage

04.11.2021

Нов албум от ABBA този месец

02.11.2021


flash