Нов рекорд очаква каталога на Майкъл Джексън

Официалните наследници на легендата Майкъл Джексън преговарят за продажбата на музикалния каталог на артиста с  гиганта Sony.

Световните изпълнители спечелиха доста пари през последните години, продавайки правата върху музиката си на големите компании, но наследството на Майкъл Джексън се очаква да постави исторически рекорд.

Сп. Variety пише, че отговорните за делата на покойния артист преговарят за продажбата на половината от своите дялове в дискографията на МJ за близо 1 милиард долара на Sony.

Освен музикалния му каталог, издателската дейност, шоуто MJ: The Musical Broadway, в договора са включени и правата върху предстоящия биографичен филм за Краля на попа.

Племенникът на Майкъл Джексън пресъздава живота му в новия биографичен филм за легендата

Primary Wave Music вече притежава дял в издателството на Джeксън, но Sony настоява да придобие правата върху музиката на легендарния изпълнител, като сумата ще достигне 800-900 милиона долара. Компанията все пак работеше с него по време на соловата му кариера и съвсем закономерно сега се опитва да придобие пълните права върху музикалното му наследство. 

Също така, Sony е и основният купувач на музикални права през последните години, като сред най-скъпите й покупки досега са каталогът на Брус Спрингстийн за 500 милиона долара и каталогът на Боб Дилън за около 200 милиона долара.


Свързани новини

Филм за Кралят на попа

16.01.2024

Нова съдебна битка от Катрин Джаксън

11.01.2024

Нов филм за Краля на попа

31.01.2023

Огромен концерт в памет на Джако

26.07.2011


flash