Бионсе с рекорд на "Грами", Хари Стайлс с най-престижната награда

Певицата Бионсе стана най-награждаваният изпълнител в историята на наградите "Грами", но се размина с топ отличието за албум на годината. Призът в една от четирите водещи категории спечели британският певец Хари Стайлс.
 
На церемонията, която се състоя в неделя вечерта в Лос Анджелис, Бионсе прибави още четири "грамофончета" към колекцията си, с което наградите й от американска Национална звукозаписна академия стават общо 32. Досегашният  рекорд за най-награждаван артист с 31 отличия принадлежеше на класическия британско-унгарски диригент Джордж Шолти (1912-1997), припомня БТА.
 
 
Въпреки успеха си през годините, 41-годишната Бионсе никога не е печелила топ отличието за албум на годината, за което не успя да се пребори и сега. За наградата бяха номинирани албумът й "Renaissance" заедно с "30" на Адел, "Voyage" на АББА, "Un Verano Sin Ti" на Бед Бъни, "Good Morning Gorgeous'' (Deluxe)" на Мери Джей Блайдж, "In These Silent Days" на Чарли, "Music of the Spheres" на Coldplay, "Mr. Morale & the Big Steppers" на Кендрик Ламар, "Special" на Лизо и "Harry's House" на Хари Стайлс. Призът отиде при британеца Стайлс, който не успя да скрие изненадата си и буквално остана без думи. 

Американската певица Лизо надделя над фаворитките Бионсе и Адел за приза "запис на годината". Наградата й беше присъдена за песента "About Damn Time". Певицата направи изключително емоционално обръщение към пулбиката, като не пропусна да спомене имената именно на Бионсе и Адел, като им благодари за това, което те са направили за нея, за да се превърне в артиста, който е днес. 

В категорията освен "About Damn Time" на Лизо бяха номинирани "Break My Soul" на Бионсе,  "As It Was" на Хари Стайлс, "Woman" на Доджа Кет, "Easy On Me" на Адел, "Don't Shut Me Down" на АББА, "Good Morning Gorgeous" на Мери Джей Блайдж, "Bad Habit" на Стив Лейси, "The Heart Part 5" на Кендрик Ламар,  и "You and Me On the Rock" на Чарли в сътрудничество с Луциус.  

Изненадващо за мнозина, както и за самата нея, американската блус певица Бони Райт спечели приза за песен на годината за парчето "Just Like That". Конкуренцията в тази категория беше огромна, но певицата беше предпочетена от Академията пред по-комерсиалните изпълнители. 
 
 
За наградата, която се присъжда за авторство, се съревноваваха още създателите на хитовете "About Damn Time" на Лизо, "All Too Well (10 Minute Version) (The Short Film)" на Тейлър Суифт, "As It Was" на Хари Стайлс, "Bad Habit" на Стив Лейси, "Break My Soul" на Бионсе, "Easy On Me" на Адел, "God Did" на диджей Калед, "The Heart Part 5" на Кендрик Ламар.
 
В четвъртата водеща категория за най-добър нов изпълнител беше отличена 23-годишната афроамериканска джаз певица Самара Джой, сравнявана с икони от ранга на Ела Фицджералд, Били Холидей, Сара Вон и Нина Симон. Джой беше предпочетена за отличието пред Анита, Омар Аполо, ДОМи и Джей Ди Бек, Муни Лонг, Лато, Maneskin, Тоби Нигуе, Моли Тътъл и Wet Leg.
 
 
Наградите "Грами" бяха раздадени за 65-и път на церемония в Лос Анджелис на 5 февруари. Водещ на шоуто за трети път година беше комикът Тревър Ноа. 

Свързани новини

Раздадоха наградите "Грами"

05.02.2024

Ето кой ще пее на наградите Грами

24.01.2024

Кой грабна "Еми"?

17.01.2024

Наградите ''Златен глобус''

08.01.2024

27 години след смъртта си

17.11.2023


flash