Почина Лиса Мари - дъщерята на Елвис Пресли

Лиса Мари Пресли - единствената дъщеря на рокендрол легендата Елвис Пресли, е починала вчера, след като е била откарана по спешност в болница в района на Лос Анджелис. Новината съобщи майка й Присила, предадоха световните агенции. 
 
"С натежало сърце трябва да споделя съсипващата новина, че красивата ми дъщеря Лиса Мари ни напусна", съобщи  в изявление Присила Пресли. "Тя беше най-страстната, силна и любяща жена, която познавам. Молим да не бъдем безпокоени докато се опитваме да се справим с тази дълбока загуба", се казва в изявлението на Присила Пресли.
 
Причина за неочакваната кончина на 54-годишната Лиса Мари Пресли е сърдечен арест. Тя е била в дома си в предградието на Лос Анджелис - Калабасас. Парамедиците са я откарали в болница, но лекарите не са могли да я спасят. 
 
Лиса Мари е родена през 1968 г. и е беше собственичка на имението "Грейсланд" в Мемфис, което е популярна туристическа атракция. Тя е на девет години, когато Елвис почива през 1977 г.
 
Наследничката на Краля на рока също имаше музикална кариера - тя издава дебютния си албум "To Whom It May Concern" през 2003 г., последван от "Now What" през 2005 г. И двата влизат в топ 10 на класацията за албуми Billboard 200. Третият албум, "Storm and Grace", е издаден през 2012 г.
 
Лиса Мари има четири брака, които завършват с разводи. Омъжва се за поп звездата Майкъл Джаксън през 1994 г., само 20 дни след развода с първия си съпруг - музиканта Дани Киоу. Известната двойка се развежда две години по-късно - през 1996 г., докато Джаксън се бори с обвиненията в сексуален тормоз на деца.
 
След това, през 2002 г. Пресли се омъжва за актьора Никълъс Кейдж, който подава молба за развод едва четири месеца по-късно. Четвъртият й брак е с нейния китарист и музикален продуцент Майкъл Локууд. Разводът им е финализиран през 2021 г.
 
 
Лиса Мари има четири деца. Единственият й син, Бенджамин Киоу, почина през 2020 г. на 27 години. Дъщеря й Райли Киоу - на 33 години е актриса. Другите й две дъщери са 14-годишните  близначки Харпър и Финли Локууд.
 
За последно Пресли беше видяна публично във вторник вечерта на наградите "Златен глобус" в Бевърли Хилс.
 
Тя беше на церемонията с майка си, и бяха видимо развълнувани, докато гледаха как Остин Бътлър печели наградата за най-добър актьор за превъплъщението му в нейния баща. По време на емоционалната реч актьорът благодари на семейство Пресли за помощта им по време на филма.
 
"Благодаря ви, момичета, благодаря ви, че отворихте сърцата си, спомените си, и дома си за мен", каза Бътлър. "Лиса Мари, Присила, обичам те завинаги.", каза актьорът, който по уникален начин се правъплъти в легендата. 
 
 
Хиляди американци и известни личности изразиха съболезнованията си, след като стана известно за неочакваната кончина на звездата.
 
Носителката на "Грами" Даян Уорън скърби от ужасната новина. "Целият свят изпраща любов и молитви към Присила и децата на Лиса Мари в момента", написа Уорън. 

Свързани новини

Global Music Report - резултатите

22.03.2024

Бебе на хоризонта!

18.03.2024

След 11 години...

11.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024

"Музикалните навици на българите"

26.02.2024


flash