Джъстин Бийбър се разделя с правата върху музиката си за колосална сума

Канадският певец Джъстин Бийбър може да продаде правата върху песните си, като се очаква сделката да бъде за 200 милиона долара, пише в-к "Уолстрийт джърнъл".
 
Потенциалният купувач е британската компания "Hypnosis Songs Capital". Според изданието договорът ще се отрази не само на музикалната, но и на авторската дейност на Бийбър. Ако сделката се осъществи, тя ще бъде най-голямата досега за "Хипнозис", които наскоро придобиха правата върху музиката на големи групи и изпълнители. 
 
Джъстин Бийбър е звезда от тийнейджърските си години. Той е издал шест студийни албума между 2010 и 2021, както и десетки хитови сингли и колаборации.

През лятото звездата Джъстин Тимбърлейк продаде целия си музикален каталог на същата британска компания. В соловата си кариера Тимбърлейк издава пет студийни албума и над 40 сингъла. Авторът на десетки хитове, сред които "Sexyback", "Can’t Stop the Feeling", "Mirrors" и др., се раздели с правата си за над 100 милиона щатски долара.
 
Сред другите звезди, които вече са в каталога на разрастващата се лондонска инвестиционна компания, са Red Hot Chili Peppers, Journey и Blondе.

Свързани новини

Честито!

13.05.2024

След дългата пауза заради болестта

08.02.2024

Джъстин и Хейли Бийбър в очакване

18.04.2023

Звездата боледува

02.03.2023

Джъстин Бийбър страда

07.09.2022


flash