Търси в сайта...

YVA и Молец представиха съвместното си парче "Chet Baker"

Иконичният тромпетист Чет Бейкър вдъхновява заглавието на новата песен на младата изпълнителка YVA - Ива Янкулова, в колаборация със суперуспешното дуо Молец. Вокалите, текстът, видеото и цялостното чувство на песента я вкараха с висока скорост и в нашия ефир.
 
Със сигурност ще чуваме и виждаме красивата Ива все по-често, като освен нейното ярко присъствие, текстът е другото мощно оръжие в парчето. Той отново е дело на Ива, по стиховете на Иван Ланджев. А магичният тромпет в "Chet Baker" е на Мишо Йосифов - просто приказка: 

Ива Янкулова представи песента преди часове и тя вече е хит. Във Фейсбук певицата описа вдъхновението си от стиховете на Иван. "Да, това е много мъжко стихотворение, знам. Иван дори го нарече момчешко. Разказа ми, че когато стихосбирката му "Ти, непрестанна новина" е била на прага на издаване, той не искал да я публикува. Било прекалено лично." Стихосбирката обаче все пак излиза на бял свят, за да вдъхнови талантливата изпълнителка. 
 
Режисьори на кинематографичното видео са две дами - Рая Руменова и Ирина Иванова. Жоро Петков, Елиза Попова и Сергей Йорданов стоят зад топлата седемдесетарска визия в клипа, а Стоян Бозов е отговорен за аранжимента. "Обичам колаборации и сърцето ми се радва, когато намира съмишленици. А, и нещо много важно! Тази песен, без изключителния Михаил Йосифов нямаше да е същата. Следвайте звука на тромпетите….", пише още Ива. 

Създаването на песента не е било бързо, но пък за сметка на това резултатът е отличен. "Отне ми доста време да го адаптирам и се допитвах до Иван - изпращала съм му версии с китара, изпратих му и една версия, в която съм само аз. И така през шест месеца в рамките на няколко години", разказа наскоро Ива. Тя е открила Молец, които през последната година направиха огромен пробив и е усетила, че те ще са много хубаво попълнение в парчето. Така миксът в песента, по думите на Ива е: "50% Ива, 50% МОЛЕЦ и 100% Иван Ланджев."


Свързани новини

Нова песен на дуото

18.04.2024

Гласуваме до 10 май

04.04.2024

Молец с турне и арена концерт през 2024

21.03.2024

Царската внучка се нарича Ona Mafalda

05.06.2023

Музикалните премиери, които очакваме

12.01.2023


flash