Чакаме Илон Мъск в Белоградчик догодина? Ето и реакциите на новината

Собственикът на Tesla, SpaceX, а отскоро на Twitter - Илон Мъск ще посети България догодина. Да, това звучи почти като първоаприлска шега. Посещението на Мъск е предвидено за 23 април, а един от най-богатите хора на планетата даже е запазил хотел и ресторант.

Новината потвърди лично министърът на туризма Илин Димитров, след като вчера самият той също отправи покана към Мъск да посети страната ни. Поводът за поканата пък стана снимка на фотографа Владислав Терзийски на Белоградчишките скали, която милиардерът хареса и сподели в социалната мрежа. 

 

Министър Димитров споделя имейл от човек, който се представя за част от екипа на Мъск. Той е изпратил брандирано с логото на SpaceX писмо за потвърждение на резервация в местен ресторант и хотел – ОНА. С него се иска и съдействието на ресторанта за визитата на Мъск у нас. (б.ред. По-късно постът от страницата на министъра във Фейсбук е изтрит)

Милиардерът се очаква да посети Белоградчик на 23 април. Това става известно от резервацията, направена от неговите представители в ресторанта, който е в близост да природния феномен край Белоградчик. Собственикът на ресторанта в село Стакевци е Филип Захариев, който има дългогодишен опит като готвач в Швеция, Норвегия и Финландия. 

А всичко тръгва от снимката на българския фотограф Владислав Терзийски, който фотографира с дрон скалите и историческата крепост. Мъск споделя кадъра и сравнява гледката със замък от компютърната фентъзи игра Elden Ring.
 

Новината за евентуалното посещение на Мъск естествено породи много реакции в родната социална мрежа. Сред стотиците стауси по темата вече се появиха и забавни колажи: 
 
 
Ето и какво ще види милиардерът в Северозападна България
 

Ето и покана за игра на бинго по темата: 


Свързани новини

Още неприятности за Мъск

06.10.2023

Край с Twitter - посрещаме Х

25.07.2023

Илон Мъск създава конкурент на ChatGPT

19.04.2023

Йе прекали съвсем

02.12.2022

Илон Мъск вече е баща на девет деца

07.07.2022


flash