Билетите за турнето на Тейлър Суифт сринаха Ticketmaster

Ticketmaster отмени общата продажба на билети за "The Eras Tour" на Тейлър Суифт. Тя трябваше да започне днес, но от компанията обявиха, че не могат да я усъществят.

Причината - всички билети се разпродадоха безпрецедентно бързо още на предварителната продажба. 

"Поради изключително високия натиск към системата за продажба на билети и недостатъчния оставащ брой билети, за да се отговори на това търсене, публичната продажба за "Taylor Swift | Eras Tour" е отменена.", написаха от компанията в социалните медии.
Предварителната продажба започна във вторник, 15 ноември, и тотално блокира сайта на Ticketmaster. Представители на компанията събщиха, че 14 милиона души са се опитали да резервират места, докато те са планирали само 1,5 милиона фенове да закупят билети в списък с чакащи, предназначен за общо два милиона бъдещи купувачи.
 
Ticketmaster са се оказали неподготвени за огромното количество ботове, които се опитват да изкупят билетите. "Зашеметяващият брой атаки на ботове, както и на феновете, които не са получили кодове за достъп, доведоха до безпрецедентен трафик на нашия сайт, което доведе до общо 3,5 милиарда системни заявки – 4 пъти повече от предишния ни пик." казаха от Ticketmaster. Те са успяли да продадат два милиона билета за турнето на Суифт, което според статистиката е нов еднодневен рекорд.
 
Тейлър Суифт счупи всички рекорди с новия си албум "Midnights"
 
Истерията около продажбите за турнето на Суифт в щатите обаче повдигна въпроси за работата на Ticketmaster като цяло. След сливането на Live Nation и Ticketmaster през 2010, се предполага, че компаниите са създали монопол. Главният прокурор на Тенеси Джонатан Скърмети обяви на пресконференция, че разследва потенциални антитръстови нарушения, като каза, че именно доминиращата позиция на Ticketmaster е причина те да не са се подготвили за подобни ситуации. "Това може да е индикатор, че няма достатъчно конкуренция на пазара.", каза той. 

Свързани новини

Тейлър Суифт с ново видео

27.01.2023

Изключителна година за Тейлър Суифт

20.12.2022

Виж по-интересните моменти на АМА's 2022

21.11.2022

Тейлър Суифт счупи всички рекорди

31.10.2022

Тейлър Суифт с нов сингъл и албум

24.10.2022


flash