Тейлър Суифт доминира на европейските музикални награди на MTV в Дюселдорф

Тейлър Суифт е големият победител на наградите MTV EMA, които се проведоха снощи в PSD Bank Dome в Дюселдорф. Суифт взе четири награди – за най-добър изпълнител, най-добро видео, най-добро поп и най-добро дълго видео за десетминутната версия на "All Too Well".

Това е втората победа на американката на европейските награди на музикалната телевизия в най-престижната категория - за видеоклип. Тя спечели и преди три години с "ME!" в колаборация с Брендън Ури.

Ники Минаж, Давид Гета и SEVENTEEN спечелиха по две награди. Рапърката беше отличена за най-добра песен за "Super Freaky Girl" и в категорията хип-хоп. Френският диджей спечели за най-добра колаборация за "I’m Good (Blue)" с Биби Рекса, и за електронна музика. Новата южнокорейска формация SEVENTEEN спечели статуетките в категориите нов изпълнител и бърз пробив.

Британският изпълнител Хари Стайлс, който имаше най-много номинации (7), спечели само една статуетка - за британско изпълнение. Виж тук всички наградени. 

Звездното семейство Рита Ора и Тайка Уайтити бяха водещи на шоуто, което се отличи с бляскави изпълнения на сцената на много от наградените изпълнители. 

Френският диджей Давид Гета и Биби Рекса откриха шоуто с денс хита си "I’m Good (Blue)". Британската рок банда Musе, която спечели в рок категорията, и Gorillaz, които взеха за алтернативна музика, също направиха мощни изпълнения на сцената. 

OneRepublic изпълниха "I Ain’t Worried" от блокбъстъра "Top Gun: Maverick", след като бяха представени с видеозапис от голямата звезда във филма - Том Круз.

Шоуто включваше още изпълнения на Ейва Макс, Стромзи и Деби, ГЕЙЛ, Луис Капалди, Тейт Макрей, Kalush Orchestra и др.

Тази година имаше и две нови категории - най-добро дългосрочно видео, която спечели Тейлър Суифт, и за най-добро представяне в метавселената, за което бе отличена момичешката K-Pop група BLACKPINK.

Наградата на MTV "Generation Change Award" получиха три украинки - Лина Дешвар, Анна Кутова и Анфиса Янковина за битката им в защита на засегнатите от хуманитарната криза в Украйна. 


Свързани новини

Кой грабна "Еми"?

17.01.2024

Наградите ''Златен глобус''

08.01.2024

Кой е големият победител?

07.11.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023

Търси се журналист с ресор "Тейлър Суифт

14.09.2023


flash