Тейлър Суифт ни кани в сънищата си с новия си албум, пусна и водещия сингъл

Американската певица Тейлър Суифт представи десетия си поред студиен албум - Midnights. Заедно с премиерата на музикалната колекция излезе и новият й сингъл "Anti-Hero". 

Описан от певицата като "колекция от музика, написана посред нощ - пътешествие през ужаси и сладки сънища", Midnights бе обявен за първи път по време на благодарствената реч на Суифт на MTV Video Music Awards 2022 през август. 

"Anti-Hero" е първият сингъл от Midnights с музикален видеоклип, който отново прилича на мини-филм - нещо характерно за последните работи на певицата. Парчето своеобразно признание за борбата с най-големия ѝ враг - самата тя. 

Сред 13-те нови песни в албума са още "Snow on the Beach", колаборация с Лана Дел Рей, и "Lavender Haze", която е вдъхновена от шестгодишната ѝ връзка с Джо Елуин.

Midnights - съдържание:
“Lavender Haze”
“Maroon”
“Anti-Hero”
“Snow On The Beach” ft. Lana Del Rey 
“You’re On Your Own, Kid”
“Midnight Rain”
“Question…?”
“Vigilante Shit”
“Bejeweled”
“Labyrinth”
“Karma”
“Sweet Nothing”
“Mastermind”

Суифт е съавтор на всяка песен в Midnights, а продукцията е дело на нейния дългогодишен сътрудник - продуцента Джак Антоноф. В предстоящите видеоклипове на Midnights ще участват Джак Антонофf, Лейт Ашли, Майк Бирбилия, Лора Дърн, Джон Ърли, Мери Елизабет Елис, Haim, Пат МакГрат и Дита фон Тийз.

В среднощните моменти, описани в Midnights, Суифт позволява на натрапчивите си мисли да победят - връзката ѝ, публичният ѝ имидж и вътрешното ѝ дете вземат връх в различни моменти. Разказите в Midnights са преплитат между любовни истории и сюжети за отмъщение. Във вокалите и текстовете на Тейлър Суифт си личи зрялост, като певицата се фокусира върху вътрешния си свят, отколкото върху публичната си персона. Думите ѝ действат като щит за най-личните ѝ взаимоотношения.
 
Откриващата песен "Lavender Haze" е създадена със сътрудници на Кендрик Ламар и приятелката на Суифт - Зоуи Кравиц. Когато обяви заглавието на песента в TikTok, Тейлър отправи остър коментар по адрес на всички слуховете и коментари, на които тя и приятелят ѝ от шест години, Джо Елуин, са подложени. В лиричен план песента напомня на "Call It What You Want" и "Cruel Summer" - разказ за любовното сияние, което пречупва всички негативи, критики и очаквания. Парчето "Anti-Hero" е признание за борбата с най-големия ѝ враг – самата тя. Midnights завършва с "Mastermind", в която Тейлър разкрива отдавна планираната инициатива - да накара партньора си да се влюби в нея.
 
През 2020, след романтичната колекция Lover, Суифт пусна двата инди-фолк проекта Folklorе и Evermore. След това тя се завърна към музикалните си архиви за презаписването на Fearless и Red, разширявайки ги с множество неиздавани досега парчета. Новият албум Midnights е изповед, създадена от всички версии на певицата, които сме познавали досега, за да блесне една нова Тейлър - постоянно развиващ се артист, който умело разказва емоциите си чрез загадъчни намеци и фини самопризнания за живота си.

Свързани новини

Международен скандал ?

08.03.2024

Тя не спира да създава нова музика

06.03.2024

Тейлър Суифт с поредно отличие

23.02.2024

Тейлър Суифт се оказа доста щедра

09.02.2024

Ефектът Суифт и Супербоул

08.02.2024


flash