"Гластънбъри" обяви рекордно скъпи билети

Цената на билетите за фестивала в Гластънбъри се повиши до 335 паунда плюс още 5 за резервацията за изданието през 2023-та. Феновете трябва да си приготвят и депозит от 50 паунда. Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 6 ноември.

Догодина фестивалът ще се проведе от 21 до 25 юни. Все още не са обявени хедлайнерите, но основателят Майкъл Ийвис по-рано каза, че списъкът с потенциалните певци за 2023 и 2024 г. вече е готов.

Тъй като феновете изразиха шока си от поскъпването, съорганизаторът на най-големия европейски музикален фестивал Емили Ийвис написа в Twitter, че причината за поскъпването са "невероятно трудните времена".

Ийвис обяви, че са се опитали с много усилия да запазят разходите ниски, но сумите за провеждането на такова голямо събитие са огромни. Също така компанията все още се възстановява от огромното финансово въздействие на две години без фестивал заради Ковид. Тя изтъква, че както винаги, ще има възможности за много хиляди хора да отидат на фестивала като доброволци или като част от екипа.

"В тези невероятно предизвикателни времена искаме да продължим да ви предлагаме най-доброто шоу в света и да предоставим на нашите благотворителни организации средства, които са по-жизненоважни от всякога", пише тя и благодари предварително на феновете за подкрепата.

Не само "Гластънбъри" поскъпва. Повечето събития и концерти отбелязват поне 20 процентен скок на билетите. Самолетните билети и хотелите също масово са с по-високи цени, така че концертният туризъм се превръща в едно луксозно преживяване.

Скокът в ценитe и несигурността заради коронавируса доведе до отмяната на турнета на големи музиканти, и то в годината, в която се очакваше истински бум, след  изминалите две години на огромни рестрикции. Те обаче признават, че и в момента организацията е непосилна.

Шон Мендес и Джъстин Бийбър отмениха целите си турнета. През януари Адел отложи поредица от изпълнения в Лас Вегас, позовавайки се на проблеми свързани с Ковид, Арло Паркс, Disclosure и други също предприеха драматичната стъпка да отменят целите си турнета, презастраховайки се от огромни неустойки, докато други като Strokes, Wet Leg и Ринго Стар отмениха отделни концерти.  


Свързани новини

Eлтън Джон каза сбогом на "Гластънбъри"

26.06.2023

"Гластънбъри 2023" отвори врати

21.06.2023


flash