Звездите от BTS не успяха да се откачат от задължителната казарма

Музикантите от група BTS ще минат задължителната си военна служба, като скоро първи ще направи това най-възрастният Джин, съобщи агенцията им.
 
Джин е на 29 години. Той отлагаше службата си, колкото можеше и съвсем скоро му предстои да влезе в казармата за пълния период от две години - когато навърши 30 години през декември, напомня life.dir.bg. "Джин ще отмени искането за отлагане на военната служба в края на октомври 2022 и ще спази процедурите за постъпване в армията", се казва в изявление на мениджърската компания на групата. Всички останали музиканти от BTS също ще отидат войници. "Както компанията, така и членовете на BTS очакват с нетърпение да се съберат отново като група около 2025", пише в изявлението на мениджърската компания HYBE.
 
През юни момчетата обявиха, че прекъсват груповите си музикални дейности, за да се занимават със солови проекти, което повдигна въпроси за бъдещето на групата. Те се събраха отново, за да изнесат безплатен концерт в събота, в подкрепа на кандидатурата на Южна Корея за домакин на Световното първенство по футбол Експо 2030 в пристанищния град Пусан.
 
Всички работоспособни мъже в Южна Корея на възраст между 18 и 28 години трябва да служат в армията между 18 и 21 месеца. Освобождават се или служат по-кратко носители на медали от олимпийски и азиатски игри, и класически музиканти и танцьори, които печелят най-големите награди на определени конкурси. Имаше призиви звездите от BTS също да бъдат освободени от военна служба.
 
Феновете на групата са сломени от това, че на момчетата се отказа изключение, макар да са в пъти по-известни от всички останали, за които такова е направено. Но освен това, упорстовот на държавата да спази буквата на закона ще ѝ струва милиарди - буквално. Икономисти са изчислили, че межсу 2014 и 2023 общата сума, вляла се в бюджета, за която момчетата са директно отговорни, е над 29 милиарда долара.
 
Сега всички пари, които щяха да вкарат в родната икономика, ще секнат за три години. Но това не е всичко - групата отдавна е доказала, че всяко нейно двожение се отразява директно на пазара - когато обявиха, че си дават временна почивка, акциите на представителите им HYBЕ загубиха четвърт от стойността си и паднаха до низини, не виждани от времето, когато за първи път излязоха на борсата. Казармената новина срина цената им с още 2.5%. 

Свързани новини

Disney+ привлече BTS

12.07.2022

Ето защо всъщност BTS си дадоха почивка

04.07.2022

BTS си взимат почивка... един от друг

15.06.2022

Тамагочи вече и с BTS

10.03.2022

Чуй Coldplay и южнокорейците BTS

27.09.2021


flash