"Цар Лъв" се завръща на сцената на Зала 1 на НДК

След огромния успех на премиерното представление на "Цар Лъв" през април, хитовата продукция се завръща на сцената на Зала 1 на НДК на 17 октомври, за да зарадва малки и големи с красивата история на Симба, новороденото лъвче на Цар Муфаса.
 
 
Песните на Елтън Джон и текстописеца Тим Райс, с оригинална музика на Ханс Цимер: "I Just Can't Wait to Be King", "Circle of Life", "Hakuna Matata", "Can You Feel The Love Tonight" и други, покоряват сърцата на зрителите и спечелват две награди "Оскар" и един "Златен глобус" в средата на 90-те, когато излиза анимационния филм на Дисни "Цар Лъв". Едноименният мюзикъл прави своята световна премиера в Лондон през октомври 1999 и оттогава освен че триумфира на световната цена, носи шесткратно повече приходи от анимационния филм.
 
 
Повече от 20 години "Цар Лъв" привлича публиката в целия свят, което показва, че всички ние имаме нужда от красиви и добре разказани приказки за кръговрата на живота. Във всеки един човек живее и доброто и злото, и само ние решаваме кое от тях ще управлява.
 
 
На 17 октомври на сцената на Зала 1 на НДК ще станем свидетели на невероятно зрелище за сетивата, обединило в завиден синхрон всички елементи на хитовия мюзикъл – от музиката, сценографията, костюмите, хореографията, сценичните боеве и 3D мапинга до зашеметяващите изпълнения на равностойните артисти от сферата на всички сценични изкуства.
 
 
Мюзикълът "Цар Лъв" оживява на професионална сцена в България в мащабната продукция на Държавна опера Варна, с оркестрация на Данко Йорданов и именити творци в постановъчния екип: режисьор - Петко Бонев, диригент - Страцимир Павлов, сценичен дизайн и костюми - Ася Стоименова, сценично движение и пластика - Анна Пампулова, 3D мапинг - Лора Руневска.
 
Билети за изключително въздействащия и завладяващ спектакъл, който ще докосне сърцата на публика от всички възрасти са налични в мрежата на Eventim и билетен център НДК.

Свързани новини

Мюзикълът "Цар Лъв" най-сетне и у нас

10.02.2022

Влез в илюзията!

13.10.2021

"Отвъд стената" - за глухи и чуващи деца

01.10.2021

Напусна ни Татяна Лолова

23.03.2021

"Любовни истории" с чикагски привкус

19.02.2021


flash