Ед Шийрън разкри на кого дължи музикалната си кариера

Поп певецът Ед Шийрън отдаде почит на починалия си приятел Джамал Едуардс. На мемориална служба в памет на покойния предприемач, Шийрън разкри, че дължи музикалната си кариера именно на Джамал.

Едуардс основава онлайн музикалната платформа SBTV през 2014. Предприемачът почина от сърдечен удар през февруари на едва 31 години. 

"Наистина не мисля, че щях да получа възможностите, които ми бяха дадени, ако не беше Джамал, който ме прегърна", каза Шийрън. "Бях на сцената като акустичен певец и текстописец много дълго време, но просто се сливах с останалите. Но Джамал, той беше създател на вкусове.", каза британската звезда.

Едуардс осигурява на Шийрън първия му пробив през 2010, като го кани да изпълни бъдещия си сингъл "You Need Me, I Don't Need You" в неговия канал в YouTube, който той основава още като ученик. Именно след това видео мениджърът на звездата Стюарт Камп и звукозаписната компания Atlantic откриват таланта на Шийрън.

"Много хора предполагат, че, след като пиша песни и ги изпълнявам, вероятно щях да стана известен така или иначе", каза Шийрън на мемориалната служба в Лондон. "Всъщност не съм съгласен с това... Бях един от многото"., сподели хитмейкърът. "Наистина не мисля, че щях да бъда допуснат през определени врати, ако не беше Джамал", продължи той, добавяйки: "Той беше отдаден на намирането на хора и показването на нови възможности във време, когато индустрията беше предимно базирана в Лондон."

Едуардс основава SBTV с телефон за 20 паунда, докато все още е в училище, но от канала започва кариерата на артисти като Дейв, Скепта, Ед Шийрън и Емели Санде. С нарастването на богатството му той предприема и други начинания, често с фокус върху подобряването на живота на младите хора в неравностойно положение. Джамал споделя опита си в бестселъра "Self Belief: How to Be a Success on Your Own Terms", пише BBC. На едва 31 години той почина внезапно през февруари от инфаркт след прием на кокаин и алкохол, заключиха тогава съдебните лекари.

Мемориалът, който се проведе преди ден в Лондон, освен Шийрън пяха още Джеси Уеър, Луис Капалди и Макс Сайръс, а  холивудската звезда Тери Крюс беше домакин на галата. Събитието включваше звезден търг за "изживявания, които не могат да се купят с пари", включително вечеря със звездата Идрис Елба и тениска на Интер Маями, подписана от Дейвид Бекъм. Организаторите съобщиха, че събитието е събрало повече от £100 000. Те ще бъдат дарени на фондацията "Jamal Edwards Self-Belief Trust", която помага на млади хора в риск, като също така отваря вратите на талантите към медийната индустрия. 


Свързани новини

Бельото на Ед Шийран на търг

30.11.2023

Важно!

25.10.2023

Ед Шийрън идва у нас!

20.10.2023

Певецът с уникално постижение

12.10.2023

Англичанинът може да бъде и лошо момче

05.10.2023


flash