Крис Рок е категоричен, че няма да води Оскарите догодина

Крис Рок заяви, че е отказал поканата да води церемонията по връчването на наградите "Оскар" през 2023, след като през март тази година беше позорно зашлевен от Уил Смит в разгара на вечерта.
 
По време на комедиен сет  във Финикс, Аризона в неделя, 57-годишният актьор сравни връщането на Оскарите със завръщане на мястото на инцидента, съобщава life.dir.bg. Докато обсъждаше предложението да бъде домакин, комикът направи препратка към процеса за убийството на О Джей Симпсън през 1995, отбелязвайки, че това би било все едно да помоли покойната Никол Браун Симпсън "да се върне в ресторанта", където майка ѝ е оставила чифт очила в нощта на смъртта си.
 
Рок каза, че самият шамар на Смит го е наранил, като се позова на превъплъщението на актьора в ролята на Мохамед Али във филма "Али" от 2001 и обясни: "Той е по-голям от мен. Щатът Невада не би одобрил бой между мен и Уил Смит". Звездата - който преди това е водил Оскарите през 2005 и 2016 - добави, че след инцидента с шамара е отказал и възможността да участва в реклама на Супербоул.
 
По-рано този месец новият главен изпълнителен директор на Академията Бил Крамър разкри, че Оскарите не възнамеряват да се връщат към инцидента на церемонията през следващата година. "Искаме да продължим напред и да имаме Оскари, които празнуват киното. Това е нашият фокус в момента, но наистина става въпрос за движение напред", каза Крамер, който започна работа през юли след напускането на предишния главен изпълнителен директор Доун Хъдсън.
 
По време на награждаването на 27 март 53-годишният Смит излезе на сцената и удари Рок след шега на комика относно голата глава на 50-годишната му съпруга Джада Пинкет Смит, която страда от алопеция.
 
Ударът доведе до месеци на размирици за носителя на наградата за най-добър актьор, който подаде оставка от Академията за филмово изкуство и наука и получи забрана да посещава събития на Академията в продължение на 10 години. Звездата от се извини на Рок в изявление в Инстаграм на следващия ден.
 
Рок не е коментирал официално физическото нападение, излъчено по телевизията, но спомена за шамара в последното си комедийно турне. "Всеки се опитва да бъде жертва. Ако всеки твърди, че е жертва, тогава никой няма да чуе истинските такива. Дори аз да бъда ударен от Смит... Отидох на работа на следващия ден, имам деца. Всеки, който казва, че думите нараняват, никога не е бил удрян в лицето", добави тогава Рок.

Свързани новини

Най-гледаните ''Оскар''-и

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Наградите ''Оскар'' наближават

06.03.2024

Кой ще грабне "Оскар"?

24.01.2024

След шамара на ''Оскар''-ите

13.12.2023


flash