Станимира Метанова отстоява себе си и свободата в "Butterfly"

Станимира Метанова е млад български изпълнител, който прави авторска музика. Студентка е в Нов Български Университет "Поп и джаз пеене", в класа на Етиен Леви и Александър Байчев. Последната ѝ песен е със заглавие "Butterfly". 
 
"Butterfly" се роди в момент, в който чисто житейски, бях поставена пред дилемата или да бъда контролирана, или да отстоявам себе си. При мен този контрол беше насочен в любовта. Появи се ревността, доверието се изгуби и ограничаването започна. Точно от това исках да избягам.", разказва Станимира.
 
Контролът може да е навсякъде, във всички взаимоотношения между хората, но важно е да намериш силата да кажеш "НЕ" на манипулацията и да знаеш, че винаги има изход от всяка ситуация, смята тя. Името на песента символизира посланието, което иска да достигне до слушателите. 
 
 
"Текстът и музиката се създаваха паралелно, благодарение на Тодор Мирчев, с когото сме колеги в Нов Български Университет и работим заедно по втори проект. За записа и микс и мастъринга работих със  Стоян Бозов, който много ми помогна с високия си професионализъм", разказва младата певица. 
 
"Идеята за клипа премина през много промени, тъй като в началото исках да е анимация, но не намерих правилните хора. В последствие попаднах на професионалния фотограф Павел Продан, който подкрепи идеите ми и заедно реализирахме клипа. В него взе участие моят добър приятел и професионален актьор Кристиян Илиев, с когото пресъздадохме тази "перфектна връзка", която се разпада, когато няма взаимно уважение. Мисля, че тази песен би докоснала всеки, който иска да  отстоява себе си и избора си.", обобщава изпълнителката. 

Свързани новини



flash