Мадона - с най-много награди в историята на Музикалните награди на MTV

Джак Харлоу, Lil Nas X и Кендрик Ламар получиха най-много номинации - по седем, за видео музикалните награда на MTV, предаде life.dir.bg.
 
От телевизията обявиха, че Lil Nas X и Харлоу се борят за отличия в множество категории със съвместния си хит "Industry Baby", като една от тях е за видео на годината. Те се конкурират за приза изпълнител на годината с Дрейк, Бед Бъни, Ед Шийран, Хари Стайлс и Lizzo.
 
Кендрик Ламар, който е номиниран за първи път от 2018, се бори за отличието в категорията за най-добра кинематография. Номиниран със синглите "family ties" и "N95", рапърът има шанс да получи приз в категориите за хип-хоп, режисура, визуални ефекти, монтаж.
 
Хари Стайлс и Doja Cat имат по шест номинации за видео музикалните награди на MTV. Ед Шийран, Били Айлиш, Дрейк, Дуа Липа, Тейлър Суифт и The Weeknd са с по пет.
 
Мадона е най-награждаваният музикант в историята на MTV с 20 отличия и е единственият изпълнител, борещ се за отличие през всяко от петте десетилетия, в които се раздават видео музикалните награди. Сега тя има своята 69-ата номинация за четиринадесетия си студиен албум Madame X.
 
Получилите за първи път номинация за видео музикалните награди на MTV са общо 26, сред които Baby Keem,  Кейси Мъсгрейв, Гейл и италианската банда Måneskin.
 
Церемонията за връчването на отличията ще се състои на 28 август в "Пруденшъл сентър" в Нюарк, щата Ню Джърси.

Свързани новини

Отличават Шакира на MTV VMA

30.08.2023

Наближават MTV VMA 2023

24.08.2023

Ето кой още е номиниран

09.08.2023

Певицата обяви датата на новия си албум

29.08.2022

Justin Bieber с най-много MTV номинации

13.08.2021


flash