Джулия Робъртс стана "Икона" на значимо глобално културно влияние

Актрисата Джулия Робъртс ще бъде почетена от Музея на Академията за кинематографично изкуство и наука на САЩ на втората му годишна гала церемония през октомври, съобщи life.dir.bg. Носителката на награда "Оскар" ще получи наградата "Икона" като признание за значимото глобално културно влияние на кариерата й.
 
"През своята продължителна и изтъкната кариера, Джулия пресъздава емблематични образи и изпълнява запомнящи се роли", каза в изявление Жаклин Стюърт, новоназначената директорка и президент на музея. Робъртс бе удостоено с награда "Оскар" за главната си роля във филма "Ерин Брокович".
 
Режисьорът Стив Маккуин, актрисата Тилда Суинтън и продуцентът на "Паразит" Мики Лий също ще получат награди на церемонията на музея на 15 октомври в лос Анджелис.
 
Гала вечерта е благотворително събитие за набиране на средства за образователните инициативи на музея. На първото подобно събитие миналата година бяха набрани над 11 милиона щатски долара. От музея обявиха и състава на комитета на домакините на събитието, сред които са звезди като Леонардо ди Каприо, Робърт Дювал, Реджина Хол, Гуинет Полтроу, Ариана ДеБоуз.

Свързани новини

Най-високоплатените актриса в света

21.08.2015


flash