Савина и DiMO(BG) правят музикално заклинание в "Пеперуга"

Афро хаус, етно елементи, омагьосващ ритъм и саунд - всичко това прави "Пеперуга" силна заявка за тотален летен хит.  
 
"Пеперуга" носи онова усещане към ефекта repeat, което те кара да усилиш звука и да слушаш отново и отново. "Може би това е заради магията закодирана в обичая Пеперуга (или Пеперуда, както се нарича в някои места)", споделя Савина. "Видеото интерпретира това наричане, здраво свързано с българските вярвания и традиции, пропито в нашите гени. От друга страна, знам, че подобен ритуал като Пеперуга съществува и в други народи, дори на други континенти. Така направихме микс между две култури и срещнахме във визията самодиви и афро дива." 
 
 
Екзотичната Мария Коса пренася пясъчната енергия към афро моментите на песента, а самата Савина е в ролята на магнетична нимфа, сякаш родена от българска легенда, а под режисурата на Bashmotion целият афро- и етно-микс оживява в модерна приказка. 
 
"Пеперуга" излиза на музикалния пазар точно преди Еньовден, когато по традиция най-често се изпълнява обичая. Подготовката за песента обаче е месеци преди това и e резултат от уникалната колаборация на Савина и DiMO(BG). "Това е първият етно проект, за продукцията на който се ангажирам изцяло.", споделя Димо. "Савина се свърза с мен и ми изпрати работен вариант на песента, а това беше достатъчно, за да се запаля по идеята. С професионалисти като нея и Алекс Нушев се работи много леко. Лесно се срещнахме по средата между клубната гледна точка и тази на етно елементите. Резултатът е това, което чувате и виждате, и което съм сигурен, че ще бъде водещия хит за лятото на 2022. Мисля, че хората имат нужда точно от позитивната енергия, с която е заредено това парче." 
 
Аранжиментът, миксът и мастерингът на "Пеперуга" са на DiMO(BG). За музиката Савина отново е в партньорство с Алекс Нушев, с когото работят заедно по хита от лятото на 2021 "Юначе" и етно джаз проектът "Бела Ле". 

Свързани новини

"Пеперуга" в световен Топ 100

27.07.2022


flash