Били Айлиш предвожда завръщането на легендарния "Гластънбъри"

Най-големият музикален фестивал на Стария континент, а вероятно и в световен мащаб - "Гластънбъри" отвори врати за първи път от три години насам.

Очакванията са повече от 200 000 души да се стекат от днес до неделя на митичните поляни край селцето недалеч от Бристол. 

Предишните две издания не бяха проведени заради коронавирусната пандемия. Миналата година фестивалът се случи под формата на няколкочасов концерт, който бе излъчен по целия свят.

Програмата на грандиозното музикално събитие включва множество изпълнители в най-различни стилове - най-възрастният от тях е сър Пол Маккартни, който преди броени дни отбеляза своята 80-годишнина! Бившият член на The Beatles ще пее на главната сцена в събота.

Най-младата изпълнителка в историята на фестивала пък е 20-годишната Били Айлиш, която ще излезе пред публиката в петък.

И двамата влизат в историята на "Гластънбъри" като най-възрастният и най-младият самостоятелен изпълнител на главната Pyramid Stage.

Диско дивата Даяна Рос също готви историческото си завръщане на музикалната сцена на "Гластънбъри". Фестивалът в неделя ще закрие рапърът Кендрик Ламар, който също наскоро издаде дългоочаквания си нов албум Mr. Morale & The Big Steppers. На "Пирамидата" в неделя ще бъдат още след новозеландката Лорд и джаз легендата Хърби Хенкок.

Още десетки популярни и по-малко известни изпълнители ще озвучат сцените на "Гластънбъри" до неделя.


Свързани новини

Били Айлиш - част от "Барби" манията

10.07.2023

Първа роля за звездата

21.03.2023

Певицата иска да съхрани психиката си

08.03.2023

Били Айлиш с нови песни

22.07.2022

Били Айлиш и Финиъс с "Оскар"

29.03.2022


flash