Търси в сайта...

Шампионки по художествена гимнастика записаха музикален албум с благотворителна цел

Музиката и спорта много често вървят ръка за ръка. Доказателство за това е песента "Отбора на добрите хора" и е част от музикалния албум Мечта за триумф, посветен на един от най-големите клубове по художествена гимнастика "Левски Триадица". 
 
Дискът съдържа пет песни, а художественото оформление и корицата са рисунки на най-добрата ни гимнастичка в момента, европейската вицешампионка Боряна Калейн, разказва Мариaна Пищалова - треньор, член на УС на Българската федерация по художествена гимнастика и заместник- председател на "Левски Триадица". 
 
Албумът Мечта за триумф е част от благотворителна кампания, инициирана от най-добрата ни гимнастичка Боряна Калейн и олимпийските шампионки Лаура Траатс и Мадлен Радуканова, за набиране на средства за ремонт на залата на КХГ "Левски-Триадица". Борислав Мирчев е автор на музиката, а Мариана Добрева на текстовете на петте парчета, изпълнявани от Боряна Калейн, Етиен Леви, Дичо и ВГ "Средногорски звън" - Челопеч. Боряна е автор и на обложката и илюстрациите на песните.
 
 
А ремонтът на залата на клуба е повече от неотложен - основен такъв не е правен от нейното основаване. Съоръжението е построено през 1983, като своеобразен подарък от държавата на Нешка Робева, в качеството ѝ на старши треньор на националния отбор, за една от световните титли спечелени от момичетата.
 
От над 8 години клубът има изготвен и одобрен от Министерството на младежта и спорта проект. "Имахме среща на най-високо ниво. Срещнахме се с министър Радостин Василев. Тогава се разбра, че е променена една важна наредба. Според нея срокът на проекта ни вече е изтекъл. Наложи се да го преработим и отново да го внесем в ММС. В момента внасяме документи и в Столична община. Имаме уверението на министър Василев, че можем да разчитаме на неговата подкрепа. Но ние сме се наслушали на обещания. 
 
Тази инициатива не е за да подменим държавата. Инициативата на нашите момичета и е да напомни на държавата, че има един голям клуб, който няма нужда от подеяния. Клуб Левски-Триадица очаква базата, която е построена за художествена гимнастика, да бъде приведена в съвременен вид, така че момичетата да могат да тренират в нормални условия. Лаура, Мадлен, Боряна и тези, които сега са в националния отбор, нямаха късмет да тренират в една реновирана, съвременна база. Момичетата се борят, тези след тях да имат това щастие", коментира Пищалова.

Свързани новини

Лоша работа

22.07.2024

Ръст на стрийминга на музика по света

22.07.2024

Еди Мърфи се ожени

18.07.2024

Джерард Бътлър вече не е сам

11.07.2024

Сабрина Карпентър с първо и второ място

09.07.2024


flash