Arrested Development с първи концерт в България

Една от култовите групи в историята на хип-хопа, с над 30-годишна история - Arrested Development - ще гостува в България за първи път тази седмица. 
 
Събитието ще се състои тази вечер, в клуб Terminal 1 - по покана са самия клуб. Билетите се разпространяват в мрежата на Ticketstation.bg. Изключително ценно е, че българската публика ще може да види бандата толкова отблизо. Само 500 билета са пуснати в продажба и вече по-голямата част от тях е изчерпана. Сред най-големите хитове на Arrested Development е емлематичната песен "People Everyday", както и неотстъпващите ѝ "Mr. Wendal", "Tennessee", "Revolution".
 
 
От българска страна в концерта с подгряващи сетове ще се включат Wosh MC & Feel, Fars и Молец. За музикалната селекция след края на концерта са ангажирани Emil Prize и Fozzie. Вратите на клуба отварят врати в 22ч., а концертната час започва 30 минути по-късно.
 
 
Arrested Development е американска хип-хоп група, създадена в Атланта през 1988. Основана е от Speech и Headliner като позитивна, афро-ориентирана алтернатива на "генгста“ рапа, започнал да трупа популярност още в края на 80-те. С многобройни издания на албуми и световни турнета, бандата прави революция в хип-хоп културата. Албумът им 3 Years, 5 Months and 2 Days in the Life of… (1992) им носи две награди "Грами" за "Най-добър нов изпълнител" и "Най-добър рап сингъл" ("Тенеси"), две награди на MTV, музикална награда "Soul Train". 
 
Списание "Rolling Stone" ги обявява за "Група на годината" през 1992, а VH-1 ги смята за едни от най-великите хип-хоп изпълнители на всички времена. "Залата на славата на рокендрола" определя "Tennessee“ дори за една от 500-те песни, които допринасят за развитието на рокендрола. 
 
 
Няколко месеца по-късно към групата се обръща режисьорът Спайк Лий, за да композира песен за предстоящия му биографичен филм, базиран върху живота на Малкълм X. След това те записват песента "Revolution", която е включена в саундтрака на филма. През 2007 Arrested Development правят съвместно турне със Simple Minds и INXS в Австралия. А през 2008 си партнират с The Black Eyed Peas в концерт за мира между Израел и Палестина в Йерусалим.
 
В края на 2021 Arrested Development се завръщат с впечатляващ нов албум, озаглавен For The FKN Love, в който са включени колаборации с легендарни изпълнители като Big Daddy Kane, Sugarhill Gang, Masta Ace и с продуцента Configa. Формацията пристига у нас в състав: Speech, Айприл Алън, Фарийда Алийм и One Love.

Свързани новини



flash