Изпълнителният директор на Фреш Радио Груп и създател на Класик ФМ оркестър Васил Димитров вдигна диригентската палка за 20-тия юбилей на оркестъра

Създателят на оркестъра на Класик ФМ Васил Димитров откри тържествения концерт по случай 20-тия юбилей на оркестъра. 
 
Почитетелите на оркестъра станаха свидетели на вълнуващото изпълнение на увертюрата от "Сватбата на Фигаро" на Моцарт. Маестро Димитров от няколко години не се е качвал на сцената и срещата му с музикантите от Класик ФМ направи вечерта огромен празник. Под палката на Васил Димитров, звукът беше с пълен с красота, изтънченост и мащабност.  
 
 
Концертът продължи със стилна програма от творби отново на Волфганг Амадеус Моцарт. Мила Георгиева изсвири два от най-красивите и любими на публиката концерти за цигулка – Концерт №3 в сол мажор и Концерт №5 в ла мажор. Когато говорим за прецизност, това е звукът на Мила. С типичната и нежност, тя оживи музиката по най-незабравим начин. Концертът продължи под палката на Максим Ешкенази.
 
За да създадеш оркестър в България, трябва да притежаваш голяма смелост. 
 
Отговорност към обществото и любов към музиката са две от многобройните причини Васил Димитров и екипът на Кантус Фирмус да повярат, че няма невъзможни неща.
 
Селекцията от най-талантливи и млади музиканти в България прави оркестъра сплотен, единомислещ екип, който превръща всеки един концерт в празник. От Музиката на Америка през Европейския музикален фестивал до Концерт майсторите, Оркестърът на Класик ФМ остава сериозни следи в културния живот на столицата. 
 
Оркестърът на Касик ФМ се е превърнал в институция за музикантите, пътеводител за публиката и един от основните двигатели за културно и духовно обогатяване. Аплодисментите от стотиците концерти ехтят във времето и го нареждат сред водещите оркестри в България.

Свързани новини

Global Music Report - резултатите

22.03.2024

Бебе на хоризонта!

18.03.2024

След 11 години...

11.03.2024

"Музикалните навици на българите"

26.02.2024

Латино звезда е ''Жена на годината''

20.02.2024


flash