Топ 10 на най-влиятелните жени в социалните мрежи

Ако има нещо, което е дало най-голям шанс на звездите да увеличат своята популярност през последните години, то това безспорно са социалните мрежи. 
 
Благодарение на тях знаменитости от цял свят ежедневно затвърждават славата си, но и печелят нови и нови привърженици. Сред най-нашумелите канали за подобна дейност безспорно е социалната мрежа за споделяне на снимки Инстаграм, в която известните личности споделят всякакви свои фотографии - от най-невинните усмивки и чинии препълнени с храна, до най-интимните и провокативни изображения. 
 
Днес Инстаграм е една от най-големите и успешни социални мрежи в света с повече от 1 милиард активни месечни потребители онлайн. По-долу woman.bg поднася имената на десетте най-влиятелни звездни дами, които се радват на най-голям брой последователи: 
 
1. Кайли Дженър 
Средният брой харесвания на Кайли, съчетан с голям брой последователи - 316 млн., я поставя на първо място в общата класация. 
 
 
2. Селена Гомес 
Към момента американската певица, актриса, автор на песни и телевизионен продуцент - Селена Гомес, е популярна и в социалните медии, като има над 300 млн. последователи. 
 
 
3. Ариана Гранде  
Популярната певица, автор на песни и актриса е смятана за една от най-влиятелни жени в поп музиката. Кариерата ѝ стартира, когато участва в сериала на Nickelodeon "Victorious" в ролята на емблематичната героиня Кет Валънтайн. След време тя започва да се интересува от собствена музикална кариера. Това води до издаването на първия ѝ албум Yours Truly (2013). Оттогава насам тя постоянно оглавява класациите със своите хитови сингли и албуми, и дори счупи рекорди с песента си "Thank U, Next". Днес тя се радва на 298 млн. последователи в Инстаграм. 
 
 
4. Ким Кардашиян  
Риалити звездата, която нашумя с участието си в телевизионното предаване "Keeping Up with the Kardashians" през 2007, също може да се похвали със завиден брой последователи - 290 млн. 
 
 
5. Бионсе  
Бионсе, чиято кариера започва още в групата Destiny's Child в края на 90-те години на миналия век, е невероятна в промотирането на марката си в социалните медии и винаги умее да привлече вниманието към себе си. 241 млн. е броят на нейните последователи на този етап. 
 
 
6. Тейлър Суифт 
Започва музикалната си кариера като кънтри изпълнителка, след което си проправя път и към поп жанра. Тя е една от най-големите американски поп звезди, добре позната с текстовете си за своите преживявания. Печелила е над 5 награди "Грами" и безброй други призове за своята музика. Към ден днешен тя може да се похвали с над 201 млн. последователи.  
 
 
7. Дженифър Лопес   
Джей Ло е актриса, певица, моден дизайнер, продуцент и бизнес дама. Започва кариерата си с актьорско майсторство, но през 1999 се насочва към музиката. Броят на последователите ѝ в Инстаграм надхвърля 197 млн. 
 
 
8. Кейти Пери 
Известната американска певица и автор на песни има огромна обществена популярност, като в един момент дори е най-следваният човек в Туитър. Определено е рекордьор, тъй като музикалните ѝ клипове, стриймовете и броят на последователите ѝ - 154 млн., надминават много други знаменитости. 
 
 
9. Елън Дедженеръс 
Водещата на тв токшоу "Шоуто на Елън Дедженеръс" е изключително популярно и се излъчва от 2003 насам. Елън Дедженеръс е известна и с това, че е давала гласа си за герои в "Търсенето на Немо" и "Търсенето на Дори" като героинята Дори. Присъствието ѝ в социалните мрежи е голямо, тъй като в един момент дори е имала най-харесвания туит в Туитър. Тя се радва на 115 млн. последователи.  
 
 
10. Шакира 
Колумбийската певица, автор на песни, продуцент и актриса жън успех след успех с албуми на испански и английски език. В социалните медии Шакира има голям брой последователи - 71,7 млн.
 

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash