Snoop Dogg и Кели Кларксън ще водят американската Евровизия

Рапърът Snoop Dogg и поп певицата Кели Кларксън бяха обявени като водещите на новия певчески конкурс, който се смята за американския отговор на Евровизия.
 
Програмата не е официален спин-оф на Евровизия, но е състезание, което е силно повлияно и адаптирано по подобие на европейския си аналог. Американският песенен конкурс ще покани 56 изпълнители на сцената си, като те ще представят всички 50 американски щати, плюс един от столицата на страната Вашингтон, и пет от други територии на САЩ. 
 
Snoop Dogg си има свой собствен "Боен клуб"
 
Обявявайки новината, известният рапър каза, че е чест да ръководи събитието "заедно с моята малка сестра Кели". Кларкъсн пък споделя, че е фен и обича концепцията на Евровизия и е супер развълнувана, че музикалният феномен ще завладее и Америка. Самата тя преди години спечели в първия сезон на предаването "American Idol".
 
Конкурсът за американска песен ще се излъчва в продължение на осем седмици по NBC, премиерата му предстои на 21 март, а  големият финал е на 9 май.
 
Що се отнася до Евровизия, тазгодишният конкурс ще се проведе в Торино, Италия след рекордната победа на рокаджиите от Måneskin миналата година. Финалът е на 14 май. 

Свързани новини

Силна заявка за наградата

21.03.2024

Песен за ''Евровизия'' предизвика дебати

23.02.2024

Изненади на ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

Снуп Дог ще отразява Олимпийските игри

08.01.2024

Евровизия 2024

20.12.2023


flash