Snoop Dogg и Кели Кларксън ще водят американската Евровизия

Рапърът Snoop Dogg и поп певицата Кели Кларксън бяха обявени като водещите на новия певчески конкурс, който се смята за американския отговор на Евровизия.
 
Програмата не е официален спин-оф на Евровизия, но е състезание, което е силно повлияно и адаптирано по подобие на европейския си аналог. Американският песенен конкурс ще покани 56 изпълнители на сцената си, като те ще представят всички 50 американски щати, плюс един от столицата на страната Вашингтон, и пет от други територии на САЩ. 
 
Snoop Dogg си има свой собствен "Боен клуб"
 
Обявявайки новината, известният рапър каза, че е чест да ръководи събитието "заедно с моята малка сестра Кели". Кларкъсн пък споделя, че е фен и обича концепцията на Евровизия и е супер развълнувана, че музикалният феномен ще завладее и Америка. Самата тя преди години спечели в първия сезон на предаването "American Idol".
 
Конкурсът за американска песен ще се излъчва в продължение на осем седмици по NBC, премиерата му предстои на 21 март, а  големият финал е на 9 май.
 
Що се отнася до Евровизия, тазгодишният конкурс ще се проведе в Торино, Италия след рекордната победа на рокаджиите от Måneskin миналата година. Финалът е на 14 май. 

Свързани новини

"Евровизия" промени правилата си

23.11.2022

Без България на Евровизия 2023

18.10.2022

Два града се състезават за Евровизия

28.09.2022

Alek Sandar, Lil Wayne и Snoop Dogg

29.08.2022

Британецът Сам Райдър с ново парче

22.08.2022


flash