"Майкъл" - нов филм за Краля на попа и обвиненията в сексуални посегателства

Поп иконата Майкъл Джаксън става обект на нов документален филм. 
 
Лентата отново ще бъде посветена на обвиненията в сексуални посегателства над малолетни, а не само на бляскавата му кариера, но този път фокусът ще бъде върху човека и артиста Майкъл Джаксън, а не върху неговите предполагаеми жертви. 
 
Лентата е озаглавена "Майкъл" ("Michael") и ще бъде продуцирана от Греъм Кинг ("Бохемска рапсодия"). Историята ще бъде разказана със сътрудничеството на майка му - Катрин Джаксън, както и на официалните представители на наследството му. Основният фокус ще бъде как Джаксън се е справял с обвиненията в блудства с деца, които бяха повдигнати срещу него по време на звездната му кариера, а и след смъртта му през 2009 година. Сценарият е на номинирания за Оскар сценарист Джон Логан ("Авиаторът")Lionsgate ще разпространява филма по целия свят. 
 
Според прессъобщението, лентата ще даде на публиката задълбочено представяне на сложния човек и артист, който е бил Майкъл Джаксън. Филмът ще съживи най-емблематичните изпълнения на звездата, сред които "Billie Jean", "Beat It", "Thriller", "The Way You Make Me Feel" и "Man in the Mirror".

Животът и музиката на Краля на попа са вдъхновили не една продукции досега - наскоро бе поставено шоуто на Бродуей "MJ", което е посветено на турнето на певеца Dangerous World Tour от 1992 г. Това е периодът преди Джаксън да бъде обвинен за първи път в сексуално посегателство над дете.
 
През целия си живот Майкъл отрича грозните обвинения, но въпреки това към него бяха повдигнати съдебни дела. Той е признат за невинен от съда, но твърденията не спират през годините. Певецът почина през 2009 г. на 50-годишна възраст, но и към днешна дата стои черно петно върху паметта му.

През 2019 година документалният филм на HBO "Leaving Neverland" ("Да напуснеш Невърленд") включи нова порция лични свидетелства от хореографа Уейд Робсън и актьора Джеймс Сейфчук, които разказаха как са били сексуално малтретирани от Джаксън като деца. След това се появи и филмът "Chase The Truth", който защити артиста, базирайки се на разказите на близки приятели, бивши служители и изследователи, които са следили сложния свят на Джаксън отблизо. В него беше защитена теорията, че грозните обвинения са били само и единствено за пари.


Свързани новини

Историята на Джако - в НДК

09.10.2023

Нов филм за Краля на попа

31.01.2023

Песни на Michael Jackson са фалшиви

27.08.2018

Обвиниха Michael Jackson в плагиатство

08.02.2018

Kanye West подобри рекорд на Jacko

10.08.2016


flash