Музикални звезди се събират за благотворителен концерт в помощ на две малки принцеси

Големите гласове, познати ни от варненската сцена, се обединяват в помощ на две прекрасни деца - Белослава и Велина.
 
На 12-ти февруари от 20:00 часа в “Златната овца” ще се проведе благотворителен концерт! Ще участват любими на публиката музиканти - Атанас Кателиев, Георги Шопов, Галя и Климент от Zig Zag Duo, Boomerang Band, DJ Ivo-But-Not и Звезди от Ахат.
 
Белослава и Велина са двете принцеси, за които организираме това благотворително събитие. Белослава - на 3 годинки и половина, страда от мозъчни усложнения след сърдечен арест вследствие на Covid инфекция. А диагнозата на 5 годишната Велина е мозъчен тумор. Родителите и на двете деца имат нужда от нашата помощ, за да продължат тяхното лечение.
 
Входът за събитието ще бъде 15 лева - цялата събрана сума ще бъде преведена по сметките на Белослава и Велина. 20% от оборота на заведението домакин за вечерта също ще бъде дарен на семействата.
 
Мястото е "The Golden Sheep" - ул. "Цар Симеон I" №27, ет. 3. За информация и резервации - 0877 600 900.
 
Нека помогнем! Заедно.
  
Велина е родена на 12.08.2016. Ето какво разказва майка ѝ: "Дъщеря ми е на 5 години в момента. Като беше на 2 месеца, откриха хидроцефалия и поставиха шънт в главичката ѝ. След това при изследвания установиха, че причината за хидроцефалията е тумор в мозъчния ствол. Направих безброй консултации с български и чужди лекари, но всички отказаха да я оперират. Година по-късно, след редовно проследяване на тумора, се установи много бърз растеж на образуванието и нуждата от животоспасяваща операция. Тогава съвсем случайно открихме турски неврохирург, който се съгласи да оперира Велинка и да отстрани част от тумора, като гарантира, че животът на детенцето ми няма да бъде застрашен по никакъв начин... Мина операцията, направи се хистологичен анализ за изясняване вида на тумора и след това се започна с химиотерапиите. В началото имаше успех, но след това туморът започна да расте отново... и така вече няколко пъти. До момента Велинка е претърпяла 4 мозъчни операции, около 20 курса различна химиотерапия, както и 30 курса лъчетерапия. В момента сме в Турция за поредния резонанс, за да видим как ѝ се отразява новата химиотерапия. На предишния резонанс се видя, че има свиване на тумора и се надявам, че ще продължава в същия дух да се отразява това лечение. Ако нещата продължат, както досега, детето ще приема тази терапия две години. Цената на месечния прием на лекарства е около 2500 лв. Заради тумора, Велинка се сдоби и с епилепсия, както и моторно-двигателни проблеми. Детето не може да ходи и се нуждае от ежедневни физиотерапии. Друга "екстра", следствие от лъчетерапията пък, е ранния пубертет. За да го контролираме, Велинка се нуждае от хормонални инжекции на всеки три месеца, докато навърши възраст за нормален пубертет".
 
Белослава е родена на 29.08.2018 в гр.Русе. Много жизнено, упорито, своенравно и будно дете, както разказва таткото на Бела - Бисер. До преди малко повече от 2 месеца са имали нормален и изпълнен с усмивките и смеха на Бела живот, но на 12.05. всичко се преобръща. Докато си играе на площадката, Бела внезапно колабира. Губи съзнание, дишане и сърдечна дейност. Получава така наречения "сърдечен арест". Линейката пристига 3 минути, детето е интубирано още на входа на болницата и му е възвърната сърдечната дейност. Още в първия удобен момент Бела е транспортирана в Пирогов-София. Същата нощ вдига температура и е преместена в шокова зала, а тестът разкрива Covid инфекция, която към момента се смята за причинител на всичко това, защото е засегнала 50% от белия дроб и сърцето. 27 дни по-късно детето диша самостоятелно, но в следствие на липсата на кислород по време на сърдечния арест, получава мозъчен оток. Направена е операция за поставяне на шънт (клапа, която да отвежда течността), за да се намали компресията върху мозъка на детето. За огромно съжаление обаче, Бела няма подобрение. Мозъчният оток не е намалял и детето не е контактно. Семейството води кореспонденция с няколко клиники извън страната и от 06.08 Бела е настанена в болница Reyap Hastanesi Istanbul, Турция. След постъпването на Бела беше свикан мултидисциплинарен екип, ангажиращ и специалисти от други болници в Истанбул. Установява се, че освен основния неврологичен проблем, който трябва да се лекува (следствие от сърдечния арест), Бела има хипертрофична кардиомиопатия, двата ѝ бъбрека са пълни с камъни, висок TSH хормон... В момента балансират общото й състояние и започна рехабилитация. И до днес Бела е подложена на интензивно лечение, включващо неврологична терапия, физиотерапия и иновативно лечение с вливане на екзозоми. Приема много лекарства и добавки, които също са част от лечението. Бела върви напред с малки, но сигурни крачки. 

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Празник, който ще се помни!

19.05.2023

Нов проект на БФА

25.01.2023

Ново радио във Fresh Radio Group

05.01.2023


flash