Музикални звезди се събират за благотворителен концерт в помощ на две малки принцеси

Големите гласове, познати ни от варненската сцена, се обединяват в помощ на две прекрасни деца - Белослава и Велина.
 
На 12-ти февруари от 20:00 часа в “Златната овца” ще се проведе благотворителен концерт! Ще участват любими на публиката музиканти - Атанас Кателиев, Георги Шопов, Галя и Климент от Zig Zag Duo, Boomerang Band, DJ Ivo-But-Not и Звезди от Ахат.
 
Белослава и Велина са двете принцеси, за които организираме това благотворително събитие. Белослава - на 3 годинки и половина, страда от мозъчни усложнения след сърдечен арест вследствие на Covid инфекция. А диагнозата на 5 годишната Велина е мозъчен тумор. Родителите и на двете деца имат нужда от нашата помощ, за да продължат тяхното лечение.
 
Входът за събитието ще бъде 15 лева - цялата събрана сума ще бъде преведена по сметките на Белослава и Велина. 20% от оборота на заведението домакин за вечерта също ще бъде дарен на семействата.
 
Мястото е "The Golden Sheep" - ул. "Цар Симеон I" №27, ет. 3. За информация и резервации - 0877 600 900.
 
Нека помогнем! Заедно.
  
Велина е родена на 12.08.2016. Ето какво разказва майка ѝ: "Дъщеря ми е на 5 години в момента. Като беше на 2 месеца, откриха хидроцефалия и поставиха шънт в главичката ѝ. След това при изследвания установиха, че причината за хидроцефалията е тумор в мозъчния ствол. Направих безброй консултации с български и чужди лекари, но всички отказаха да я оперират. Година по-късно, след редовно проследяване на тумора, се установи много бърз растеж на образуванието и нуждата от животоспасяваща операция. Тогава съвсем случайно открихме турски неврохирург, който се съгласи да оперира Велинка и да отстрани част от тумора, като гарантира, че животът на детенцето ми няма да бъде застрашен по никакъв начин... Мина операцията, направи се хистологичен анализ за изясняване вида на тумора и след това се започна с химиотерапиите. В началото имаше успех, но след това туморът започна да расте отново... и така вече няколко пъти. До момента Велинка е претърпяла 4 мозъчни операции, около 20 курса различна химиотерапия, както и 30 курса лъчетерапия. В момента сме в Турция за поредния резонанс, за да видим как ѝ се отразява новата химиотерапия. На предишния резонанс се видя, че има свиване на тумора и се надявам, че ще продължава в същия дух да се отразява това лечение. Ако нещата продължат, както досега, детето ще приема тази терапия две години. Цената на месечния прием на лекарства е около 2500 лв. Заради тумора, Велинка се сдоби и с епилепсия, както и моторно-двигателни проблеми. Детето не може да ходи и се нуждае от ежедневни физиотерапии. Друга "екстра", следствие от лъчетерапията пък, е ранния пубертет. За да го контролираме, Велинка се нуждае от хормонални инжекции на всеки три месеца, докато навърши възраст за нормален пубертет".
 
Белослава е родена на 29.08.2018 в гр.Русе. Много жизнено, упорито, своенравно и будно дете, както разказва таткото на Бела - Бисер. До преди малко повече от 2 месеца са имали нормален и изпълнен с усмивките и смеха на Бела живот, но на 12.05. всичко се преобръща. Докато си играе на площадката, Бела внезапно колабира. Губи съзнание, дишане и сърдечна дейност. Получава така наречения "сърдечен арест". Линейката пристига 3 минути, детето е интубирано още на входа на болницата и му е възвърната сърдечната дейност. Още в първия удобен момент Бела е транспортирана в Пирогов-София. Същата нощ вдига температура и е преместена в шокова зала, а тестът разкрива Covid инфекция, която към момента се смята за причинител на всичко това, защото е засегнала 50% от белия дроб и сърцето. 27 дни по-късно детето диша самостоятелно, но в следствие на липсата на кислород по време на сърдечния арест, получава мозъчен оток. Направена е операция за поставяне на шънт (клапа, която да отвежда течността), за да се намали компресията върху мозъка на детето. За огромно съжаление обаче, Бела няма подобрение. Мозъчният оток не е намалял и детето не е контактно. Семейството води кореспонденция с няколко клиники извън страната и от 06.08 Бела е настанена в болница Reyap Hastanesi Istanbul, Турция. След постъпването на Бела беше свикан мултидисциплинарен екип, ангажиращ и специалисти от други болници в Истанбул. Установява се, че освен основния неврологичен проблем, който трябва да се лекува (следствие от сърдечния арест), Бела има хипертрофична кардиомиопатия, двата ѝ бъбрека са пълни с камъни, висок TSH хормон... В момента балансират общото й състояние и започна рехабилитация. И до днес Бела е подложена на интензивно лечение, включващо неврологична терапия, физиотерапия и иновативно лечение с вливане на екзозоми. Приема много лекарства и добавки, които също са част от лечението. Бела върви напред с малки, но сигурни крачки. 

Свързани новини

Честито!

19.03.2024

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Празник, който ще се помни!

19.05.2023

Нов проект на БФА

25.01.2023


flash