ALMA се завръща с нов проект - "Close The Door"

След последния ѝ сингъл "Far Far Away", който излезе през март 2021, не бяхме чували нищо ново от ALMA.
 
"Миналата година ми беше последна в училище, имах много изпити и трудни предмети, които изискваха усилена подготовка. За съжаление не ми оставаше никакво време за музика. След завършването ми в Англия обаче, не съм спряла да пиша песни с уникални хора в различни части на Европа.", споделя младата изпълнителка.
 
В началото на миналия октомври ALMA става участник във второто издание на Sofia Songwriting Camp - единствения международен творчески лагер у нас, организиран от Вирджиния Рекърдс. Именно там, още първия ден, влиза в студио с любимия си румънски продуцент и приятел Крис Тарчеа – Monoir, съавтор на най-големите й хитове, и с норвежката изпълнителка Джулия Финсетър.
 
Така се ражда песента "Close The Door" ("Затвори вратата") – в импровизирано студио, разположено в дървена финландска къща по средата на Рила планина. Когато организаторите на лагера чуват песента, признават, че Алма, Крис и Джулия са създали проект с потенциал на хит.
 
"Трудно ми е да определя стила на това парче. Може би най-вярно би било да го нарека странен, меланхоличен поп. "Close The Door" е само началото на цяла поредица от проекти, които нямам търпение да представя", споделя ALMA.
 
 
Новият сингъл на ALMA вече има необикновена съдба за български проект – ще излезе под шапката на Sony Music в Полша, Унгария, Чехия и Словакия, а в Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Казахстан и др., ще бъде промотиран от Warner Music. Зад него в Гърция застава лейбълът на Claydee - Down2Earth, а в Турция – една от водещите музикални компании там.
 
Едновременно дръзка и нежна, изненадващо различна - такава е ALMA във видеото към песента, създадено от доказалия се екип от професионалисти – режисьора Виктор Чучков, оператора Борис Славков и Albion Films, работили по някои от най-големите български филмови продукции.
 
Визуализацията на "Close The Door" е омайваща картина на различните персонажи, които всеки от нас приютява в личността си и които се борят в главите ни. ALMA, която в училище учи и "Театър", с лекота се превъплъщава във всяка една от ролите.

Свързани новини

ALMA с изненадващо EDM парче

06.12.2023

Ново от ALMA

27.10.2023

"Повече" с хитов ремикс

24.10.2023

ALMA с нов сингъл и видео

29.09.2023

Видеото излезе днес

30.06.2023


flash