Eminem с номинация за Залата на славата на... рокендрола

През десетилетията си на успешна кариера, Eminem се е сдобивал с какви ли не призания, награди и титли, но ето една, която може би идва изненадващо - култовият рапър е номиниран за приемане в Залата на Славата на рокендрола.
 
Музикалната институция, базирана в Кливланд, обяви 17 артисти и групи, номинирани за въвеждане в прочутия музей като Випуск 2022. Сред тях са още Rage Against the Machine, Пат Бенатар, Дион Уоруик, Карли Саймън, Judas Priest, Beck, Доли Партън, Лайънъл Ричи и Duran Duran.
 
Решението кои творци ще бъдат въведени в Залата на славата ще бъде обявено през май, а самата церемония по въвеждането им ще е през есента. Beck и Саймън за първа година покриват критериите. Изпълнителите трябва да са издали първи запис поне преди 25 години, за да имат право да бъдат номинирани и въведени, припомня life.dir.bg. Макар да изглежда странен, изборът на Eminem всъщност далеч няма да е прецедент - в Залата вече са приети други представители на жанра, сред които LL Cool J, Jay-Z, Notorious B.I. и Тупак Шакур.
 
Изборът се прави въз основа на продължителността на кариерата на номинираните, музикалното им влияние и творчеството им чрез гласуване на над 1000 музиканти, историци и представители на музикалната индустрия. Почитателите на музиката също могат да гласуват онлайн или в музея на Залата на Славата на рокендрола в Кливланд, щата Охайо.
 
Първите петима, събрали най-много гласове от публиката, участват като кандидати на феновете в общото гласуване.

Свързани новини

Излезе Curtain Call 2

08.08.2022

Eminem с best of албум

12.07.2022

Eminem с юбилейно издание

01.06.2022

Eminem отвори ресторант

04.10.2021

Новата музика тази седмица

01.06.2021


flash