Тейлър Суифт се разгневи на Деймън Олбърн

Американската певица Тейлър Суифт се разсърди на британския музикант Деймън Олбърн (Blur, Gorillaz), след като в публичното пространство се завъртя негово изказване, според което Суифт не e автор на собствените си песни.

В скорошно интервю за Los Angeles Times Олбърн донякъде сравнява Били Айлиш и Суифт, като по думите му едната е "изключителна", а другата не пише собствената си музика - нещо, което не е вярно, според авторските права на музиката на Суифт, където тя е автор или е вписана като съавтор на песните. В отговор изпълнителката написа в Twitter гневен пост, в който нарича твърдението на Олбърн напълно фалшиво и вредно.

"Бях огромна ваша почитателка, докато не видях това", казва Суифт. "Пиша всички свои собствени песни. Вашето сензационно изказване е напълно фалшиво и толкова вредно. Не е нужно да харесвате песните ми, но наистина е прецакано да се опитате да дискредитирате писането ми. WOW.", завършва ядосано звездата, като добавя в послеслов, че лично тя стои зад тези думи.

Британският изпълнител казва, че Суифт "не пише своите песни", след като интервюиращият на Los Angeles Times отбеляза, че американката е много талантлив автор. Олбърн обаче отговоря, че съавторството не може да се брои за авторство и е много различно от писането. "Не мразя никого, просто казвам, че има голяма разлика между автор и съавтор. Това не означава, че резултатът не може да бъде наистина страхотен. Наистина интересни автори са Били Айлиш и нейният брат", продължава Олбърн, който признава, че това е стилът, който му харесва повече от този на Тейлър Суифт.

Продуцентът Джак Антоноф, който работи със Суифт в последните й албуми, остро скочи срещу твърдението на британския музикант. Той туитна: "Никога не съм срещал Деймън Олбърн и той никога не е бил в моето студио, но очевидно знае повече от останалите за всички онези песни, които Тейлър пише и предлага… В друг туит той е още по-ядосан: "Ако си бил там... ок....ако не, защо не млъкнеш, по дяволите?", изригна продуцентът.

Няма как, наложи се на британеца да се извинява. "Аз съм напълно съгласен с теб. Имах разговор за писането на песни, който за съжаление беше превърнат в кликбейт. Последното нещо, което съм искал, е да те дискредитирам като автор. Надявам се, че разбираш", написа британският музикант в отговор на Суифт. Дали обаче обидчивата американска певица ще приеме извинението, предстои да разберем. 


Свързани новини

Мадона и Лана дел Рей също го отнесоха

17.04.2024

Тейлър продължава победния си ход

03.04.2024

Международен скандал ?

08.03.2024

Тя не спира да създава нова музика

06.03.2024

Тейлър Суифт с поредно отличие

23.02.2024


flash