20-годишна TikTok звезда бе обявена за "Звукът на 2022 година"

Мистериозната PinkPantheress оглави класацията на BBC "Звукът на 2022 година" Новата звезда изпревари редица други млади изпълнители и завоюва първото място в анкетата на медията. 

20-годишната изпълнителка сега се смята за една от най-обещаващите британски нови поп звезди. Дамското инди-поп дуо Wet Leg е на второто място в тазгодишната класация, а гласовитата певица Мими Уеб е трета. Предишни победители в анкетата на BBC са били изпълнители от ранга на Адел, Years & Years, Майкъл Киуанука, Сам Смит, Ели Гулдинг и други съвременни поп звезди. 

PinkPantheress става известна първо в платформата TikTok. Песните й рядко надвишават две минути. Тя започва да издава музика едва преди година, но клиповете и бързо стават вайръл и тя вече има милиони последователи. 

 
През август изпълнителката имаше две песни в официалната британска класация Топ 40, а Coldplay направиха кавър на нейния сингъл "Just For Me" в предаването Live Lounge на Radio 1.
 
PinkPantheress е псевдонимът на певицата в TikTok, а нейното истинско име доскоро не беше известно. Сега вече се знае, че се казва Джема Виктория Уокър от Бат, Великобритания. В момента тя е в Лондон, където учи кино. Като дете се е вдъхновявала от музиката на Майкъл Джексън. 
 
Пред BBC победителката в престижната класация коментира: "Намирам, че е по-добре да не слагам всяка карта на масата. "Харесвам моята тайнственост и имам чувството, че ако виждам музиката си и лицето си навсякъде, това ще досади на хората."
 

В анкетата на BBC не са гласували само потребители на социалните мрежи и музикални фенове. За PinkPantheress и за останалите изпълнители са гласували и 130 експерти от индустрията, включително сър Елтън Джон, Ед Шийрън, Били Айлиш и др.

"Влюбих се в смелостта и игривостта на PinkPantheress със звука", казва Клара Амфо от Радио 1. "Необходим е определен тип умение, за да играете с класически записи и да ги накарате да звучат свежо и завладяващо, а тя прави това със замах.", казва музикалната журналистка. 


Свързани новини



flash